Procurorii Direcției Naționale Anticorupție fac joi percheziții la domiciliul fostului tenismen Dinu Pescariu, precum și la o fundație a acestuia, în cadrul anchetei privind dosarul Microsoft, au declarat pentru Agerpres surse judiciare.

Percheziții au loc și la fostul ministru al Comunicațiilor Gabriel Sandu și la fostul consilier prezidențial Dorin Marian. De asemenea, procurorii au percheziționat locuințele oamenilor de afaceri Dorin Cocoș și Remus Truică, a omului de afaceri Nicolae Dumitru și fostului director al SIE Cătălin Harnagea.

În total, DNA a descins la 56 de adrese din București și comune din județul Ilfov în dosarul Microsoft, privind fapte de corupție în legătură cu încheierea unor contracte de licențiere IT. Potrivit unui comunicat al DNA dat publicităţii joi, sunt vizate de percheziții sedii de firme, de fundații sau domicilii ale unor persoane fizice. „În cursul zilei de 16 octombrie, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 56 de locații situate în municipiul București și comune din județul Ilfov, având destinația de sedii de societăți comerciale, de fundații sau domicilii ale unor persoane fizice”, se precizează în comunicat.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei

Articolul precedentLambrino, Lia, Hrebenciuc, Sârbu, retrocedări ilegale.
Articolul următorHrebenciuc îşi face bagajele pentru arest.