Nicolae Ciucă/Captură video: Youtube
Nicolae Ciucă/Captură video: Youtube

Nicolae Ciucă este pe un drum bun, cel puțin momentan. Și măcar în interiorul partidului pe care îl conduce. După ce pe 29 august, Biroul Politic Naţional al partidului l-a desemnat candidat pentru alegerile prezidenţiale, această decizie a fost „întărită” în weekend de Consiliul Naţional al PNL.

Iar liberalii au mai făcut ceva. Joi, Biroul Executiv al PNL a votat o derogare pentru ca Nicolae Ciucă să poată candida la alegerile prezidenţiale din partea formaţiunii politice, având în vedere că potrivit statutului, nu avea acest drept. Pentru a candida la preşedinţie era nevoie de cinci ani vechime, în condițiile în care Ciucă a intrat în partid în octombrie 2020.

Și, rezolvându-se și această problemă, Consiliul Național al PNL l-a desemnat pe Ciucă drept candidat al partidului pentru președinția României, urmând o serie de ode.

În primul rând, mesajul oficial a fost că desemnarea lui Ciucă drept candidat „va influența major viitorul nostru și traiectoria României în următorii 10 ani!”, iar „liberalii sunt garanția că România va rămâne pe calea dreaptă și promotorii politicilor de dreapta care aduc dezvoltare și asigură modernizarea statului”.

Mai ales că liberalii sunt convinși de succes: „Am dat ultimii președinți ai României și asta se va întâmpla și de această dată. Plecăm la luptă conștienți de avantajele noastre și de forța noastră politică!”, după cum a spus Lucian Bode, secretar general PNL.

La rândul său, preşedintele ales al Consiliului Judeţean Botoşani, Valeriu Iftime, a afirmat în discursul său că, în cazul unui eșec la prezidențiale, „vom fi blestemaţi” în următorii ani. Iar Nicolae Ciucă este văzut de acesta drept „cel mai frumos preşedinte uman pe care l-a avut vreodată România”.

Dacă nu vom reuşi să câştigăm aceste alegeri, să avem o amprentă liberală la nivel de guvernare şi un preşedinte liberal în persoana domnului Nicolae Ciucă, vom fi blestemaţi patru ani şi poate mai mult. Nu există altă variantă! (…)

În matematica noastră de astăzi niciun alt candidat nu se poate compara cu Nicolae Ciucă, dar niciunul (…) Domnul Nicolae Ciucă este cel mai frumos preşedinte uman pe care l-a avut vreodată România, pentru că este un om care crede în oameni, care iubeşte familia, care iubeşte ţara şi are ceva în el omenesc”, a spus, printre altele, Iftime.

Și primarul municipiului Cluj Napoca, Emil Boc, îl vede pe Ciucă „viitorul preşedinte al României”, pentru că are „calităţile politice şi umane pe care românii îşi doresc să le regăsească într-un preşedinte, într-un lider al statului”.

Un om care a demonstrat servind patria că el atunci când aude o alarmă fuge spre pericol, ca noi ceilalţi să fim în siguranţă, acesta este Nicolae Ciucă. (…)

Cu Nicolae Ciucă preşedinte, românii vor fi în siguranţă, pentru că el va şti să ne apere în continuare de pericole, aşa cum a făcut-o întreaga lui viaţă. (…)

Dar, dragi colegi liberali, trebuie să ştim un lucru: niciun lider nu poate câştiga alegerile singur. De la Alexandru Macedon până la Napoleon, orice lider a câştigat pentru că a avut în spate o armată extrem de puternică şi motivată”, a atras atenția Boc.

Articolul precedentFost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, actualmente director, afaceri ilegale cu plase de pescuit
Articolul următorFBI anchetează „o presupusă tentativă de asasinat” asupra lui Trump