foto: hasthag news.ro

Senatorul PSD Constantin Bogdan Matei a comentat cea mai recentă reușită a Guvernului Ciolacu: recalcularea pensiilor a fost finalizată, iar de astăzi deciziile vor pleca către beneficiari.

Ieri, situația pensiilor a fost explicată de ministra Muncii, Simona Bucura-Oprescu, iar pe seară, comentarii au venit din partea mai multor politicieni.

Fost ministru al Sportului cândva, profesor de sport la bază și fără legătură prea mare cu domeniul, senatorul Bogdan Matei a explicat la rândul său ce a înțeles din proiectul finalizat.

Pe scurt, a declarat acesta la B1 TV, „procentul celor care nu vor primi niciun leu este undeva la 17%”. Totodată, senatorul PSD a asigurat că țara nu rămâne în pană de bani.

Până la final de an nu poate spune cineva că acești bani nu există. Cu siguranță că există discuția dacă acești bani există astăzi în fondul Casei Naționale de Pensii ca și supliment. Banii vin ca o subfinanțare din partea Guvernului României în urma recalculării. Ce cred eu că este foarte important dincolo de multitudinea de discuții este faptul că marea majoritate a pensionarilor vor beneficia de majorări.

Pe de altă parte avem pentru prima dată în România când au fost recalculate toate pensiile. Procentul celor care nu vor primi niciun leu este undeva la 17%. Nimeni nu spune că este o lege perfectă, dar în mare aduce o echitate în sistemul de pensii din România”, a apreciat senatorul PSD.

Totodată, conform sursei citate, Bogdan Matei a explicat că parte din cei 17% (aproximativ 800.000 de pensionari) au beneficiat deja de anumite creșteri în baza altor legi.

Sigur că în acest moment nu mai ai nicio pârghie pentru că deja intră pe făgașul normal urmând ca după fianlizarea acestui proces de intrare în plată după 1 septembrie să existe o nouă discuție”, a mai punctat senatorul.

Articolul precedentConsiliul Concurenței avertizează că „există îngrijorări privind preluarea Profi de către Mega Image”
Articolul următorZeci de copii din Sectorul 5 au fost în tabără cu sprijinul primăriei