Sursa: Facebook

Sebastian Burduja, președintele al PNL București, ministru al Energiei și candidat votat de nici 8% dintre bucureșteni la Primăria Capitalei, vine cu sfaturi în această perioadă de caniculă.

Economie este cuvântul de ordine, în sensul de a nu risipi resursele. Așa că, acționați prudent, avertizează Burduja, atunci când folosiți electrocasnicele sau aparatele de aer condiționat.

De ce, explică tot Burduja într-o postare pe Facebook. Pe scurt, în România nu s-au făcut investiții. Investiții care, fie că vă miră sau nu, se fac acum, sub „bagheta” acestuia:

După 34 de ani de investiții reduse în sectorul energetic, nu ne putem aștepta la miracole peste noapte. Cu toate acestea, într-un singur an, am reușit să atragem finanțări nerambursabile de 13,6 miliarde de euro pentru producție, transport și distribuție. România este pe drumul cel bun!”, asigură ministrul.

Să nu vă imaginați că Burduja nu este empatic cu nevoile românilor sau că nu știe cu ce se confruntă aceștia în perioada caniculei. De altfel, așa și începe postarea acestuia: „Știu că mulți dintre voi treceți printr-o perioadă dificilă, cu zile foarte fierbinți, care generează o stare profundă de disconfort, și vreau să vă asigur că facem tot posibilul pentru a menține sistemul energetic stabil și sigur”.

Cum? Ieri, în cadrul Comandamentului de Vară pentru Sectorul Energetic au fost adoptate „măsuri imediate pentru a asigura funcționarea eficientă a rețelei energetice”, detaliate de același ministru:

Monitorizarea Permanentă a Rețelelor: Intensificăm monitorizarea și intervenim rapid în caz de avarii. Coordonare cu Transelectrica și Operatorii de Distribuție: Gestionăm consumul de energie pentru a preveni supraîncărcările. Creșterea Capacității de Producție: Dispeceratul Energetic Național și centralele electrice sunt pregătite să funcționeze la capacitate maximă.

Totodată, avem nevoie de sprijinul vostru pentru a evita supraîncărcarea rețelei:

Eficientizarea Consumului de Energie: Utilizați energia electrică responsabil, evitând consumul excesiv în orele de vârf (18:00 – 22:00). Utilizarea Responsabilă a Aparatelor de Aer Condiționat: Setați termostatele la 24-26°C pentru a evita suprasolicitarea rețelei. Prioritatea noastră este siguranța energetică și confortul fiecăruia dintre voi”.

Iar ca încheiere, Sebastian Burduja dă asigurări că se lucrează aproape la foc automat. Deși e caniculă: „Ministerul Energiei va continua să monitorizeze situația și să asigure furnizarea continuă și sigură a energiei electrice”.

Articolul precedentPolițiști, instructori și administratori ai unor școli de șoferi din Suceava, trimiși și judecată pentru fraudarea probei practice la examenul pentru permis
Articolul următorSpitalul Pantelimon acuză oficial presa că e grup infracțional organizat. Ce spune ministrul Rafila?