Un instructor auto din Brăila a fost reținut ieri în urma unui flagrant, după ce a solicitat bani unei femei înscrise la școala de șoferi pentru a-i garanta acesteia obținerea permisului de conducere.

Femeia a fost de acord cu propunerea, însă a anunțat și ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Brăila, iar procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au constituit un dosar penal.

Acum, instructorul auto este cercetat pentru trafic de influență, a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat cu propunere de arestare preventivă Tribunalului Brăila.

DGA nu face vorbire despre suma exactă solicitată, ci menționează într-un comunicat că acesta „a primit o sumă de bani de la denunțătoarea în cauză cu promisiunea că îi va facilita acesteia promovarea probei practice în vederea obținerii permisului de conducere”.

Un instructor auto a solicitat de la o persoană o sumă de bani pentru a o ajuta să promoveze proba practică în vederea obținerii permisului de conducere, lăsând să se creadă că are influență asupra unor funcționari publici din cadrul SPRCIV Brăila.

Pentru a-i întări convingerea că are influența necesară, i-a transmis denunțătoarei în cauză faptul că o va înscrie personal la proba practică, iar banii solicitați vor merge mai departe.

Cercetările continuă în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor cauzei și stabilirii răspunderii penale”, transmite DGA.

Articolul precedentDeputatul Popescu Piedone: „Guvernul propus de Marcel Ciolacu, un executiv competent”
Articolul următorProteste după învestirea Guvernului Ciolacu: sindicaliștii din Sănătate amenință cu greva generală