Foto: Facebook

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) pare să fi aprobat în cursul săptămânii trecute o notă în care se stipula faptul că Mugur Isărescu ar fi colaborat cu Securitatea, în vremurile de mult apuse. Astfel, următorul pas al CNSAS este de a sesiza Curtea de Apel București pentru a se lua o decizie în acest sens, având în vedere acuzația ce-l privește pe Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu.

Eventuala decizie referitoare la situația lui Mugur Isărescu a Curții de Apel București va putea fi atacată ulterior la Înalta Curte de Casație și Justiție

„Colegiul a aprobat Nota de Constatare și a dispus introducerea la Secția de contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel București a acțiunii în constatare pentru stabilirea calității de colaborator al Securității, pentru următoarea categorie de persoane: – art. 3 lit. q (guvernatorul Băncii Naționale a României, președinte, vicepreședinte de banca și membrii consiliului de administrație din sectorul bancar) – 1 persoană”, se arată în comunicatul dat de instituție după ședința de marțea trecută a Colegiului.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentPSD acuză PNL de „fake-news-uri grosolane”
Articolul următorNăsui și Voiculescu s-au înțeles între ei, dar nu vor să audă de alte formațiuni politice
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.