Cadrele medicale din spitalele Bucureștiului trebuie să stea în această perioadă departe de familii și cei dragi, din cauză că există riscul de infectare cu coronavirus, astfel că Primăria Capitalei a pus la dispoziție spații de cazare, dar și transport. În total, în București sunt disponibile 5 hoteluri pentru cadrele din spitalele Babeș, Colentina, Carol Davila, Matei Balș, Spitalul de Urgenţă şi de la Marie Curie. „În măsura în care vor exista noi solicitări din partea spitalelor, suntem pregătiți să creștem imediat capacitatea de cazare pusă la dispoziție”, promite primarul Capitalei.

Am verificat azi modul în care sunt primiți angajații din spitale într-una dintre unitățile temporare de cazare. Este vorba despre hotelul unde este cazat personalul medical de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”. Aici sunt puse la dispoziție 200 de locuri de cazare, iar în acest moment sunt ocupate 133.

Vorbim în toate aceste zile despre eroii în halate albe, despre eroii noştri care salvează vieți, dar poate de puține ori ne gândim concret la ce sacrificii fac atât medicii, cât și asistenții şi asistentele mai ales în această perioadă dificilă.

Peste 500 de cadre medicale din Capitală nu-și vor vedea familiile de Paște, pentru că ei lucrează direct cu pacienți Covid-19. Atunci când ies din tură, aceștia merg în spațiile de cazare puse la dispoziție de Primăria Capitalei – și nu acasă – pentru a-i proteja pe cei apropiați de riscul de a se contamina.
Este vorba despre 5 hoteluri situate în zone relativ centrale, apropiate de unitățile medicale unde aceștia lucrează. Trei dintre acestea au fost închiriate de Primăria Capitalei, iar alte două au fost puse la dispoziția primăriei gratuit și le mulțumim donatorilor pentru implicare și sprijin.

Avem pregătite, aşadar, peste 600 de locuri de cazare pentru medici şi asistenţi, 500 sunt deja ocupate. În acest moment sunt cadre medicale de la spitalele Victor Babeş, Matei Balş, Colentina, Carol Davila şi în foarte scurt timp vor fi cazaţi şi medicii de la Spitalul de Urgenţă şi de la spitalul Marie Curie.

Cadrele medicale sunt transportate între spital și unitățile de cazare cu autobuze STB, dar Primăria Capitalei asigură și alte servicii în afară de cazare: trei mese pe zi, curățenie, spălătorie.

În măsura în care vor exista în continuare solicitări din partea spitalelor, suntem pregătiți să creștem imediat capacitatea de cazare pusă la dispoziție. Dorim multă sănătate şi putere de muncă tuturor cadrelor medicale.
De asemenea, sănătate şi putere tuturor pacienţilor, pentru a putea depăşi această boală”, se arată pe pagina de Facebook a primarului Gabriela Firea.

Articolul precedentLiber la tăiat păduri! Alexe ne explică diferența dintre defrișările ilegale și cele „sustenabile”
Articolul următorLiderul ALDE, despre prsedintele tarii: „Pe domnul Iohannis l-au lasat nervii”