Adriana Pistol, directorul Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, a declarat, sambata, ca un nou val de rujeola a reinceput in mai multe judete si este vorba de un nou genotip viral.

„Dupa cum stiti, rujeola a reinceput in anumite judete ale tarii, si avem prime informatii preliminarii ca ar fi vorba de un alt genotip viral. Vom mai face teste in continuare, ca sa confirmam ca acest val este din cauza unui nou genotip viral. Acest lucru inseamna ca atunci cand acoperirea vaccinala nu este suficienta ca sa acoperi un fenomen, esti expus la virusuri care vin cand din vest, cand din est, cum este acest nou genotip viral. Si uite asa o sa mature tara asta de la stanga la dreapta tot felul de virusuri, care, prin globalizare, sigur ca vom ramane expusi. De aceea, cresterea acoperirii vaccinale este esentiala”

Si Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie, a declarat ca: „Vaccinul rujeolic protejeaza fata de toate tipurile circulate de virus rujeolic. Nu exista o specificitate, ca la alte tipuri de vaccin. El da o imunitate durabila, iar imunitatea este pe toata durata vietii”

Articolul precedentFostul senator UDMR Olosz Gergely a fost reținut în Ungaria
Articolul următorAutostrazi, nu filme