Sursa: Google maps

Ioan Borș, cel care până astăzi a condus Comisariatul județean Bistrița-Năsăud din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, a fost arestat pentru mai multe infracțiuni de luare de mită.

Șeful Gărzii de Mediu este cel mai recent inculpat într-un dosar instrumentat de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj, faptele imputate acestuia având legătură cusumele de bani pe care le-a solicitat și primit pentru a trece cu vederea anumite nereguli constatate în cursul acțiunilor de control.

Borș a luat „o pauză” de la funcția de comisar șef, dat fiind că azi Tribunalul Cluj a admis „în parte propunerea Parchetului de pe lângă ICCJ-DNA-ST Cluj de arestare preventivă a inculpatului B. I.”, pe numele acestuia fiind emis un mandat pentru următoarele 20 de zile, adică „până la data de 6.03.2024, inclusiv”.

Inculpatul este bănuit că a comis infracțiunea în formă continuată, începând cu luna octombrie 2023 și până în ianuarie 2024. Potrivit DNA, Borș „ar fi pretins și ar fi primit de la mai multe persoane diferite sume de bani, necuantificate până în prezent, și alte foloase necuvenite, în legătură cu exercitare atribuțiilor sale de serviciu specifice privind efectuarea unor controale de mediu, în contextul implementării unor proiecte private în agricultură.

Foloasele respective ar fi fost pretinse și primite de inculpat în sediul instituției pe care o conducea, sub pretextul că vor fi remise mai departe către subalternii săi pentru ca aceștia să nu se mai deplaseze în teren în vederea efectuării controalelor de mediu asupra obiectivelor”.

Articolul precedentOrban, despre AUR: „O strânsură care nici măcar nu e partid”
Articolul următorBlue Air, probleme în Comisia Europeană: se ordonă recuperarea de la companie a unui ajutor de stat de zeci de milioane de euro