Sursă foto: Digi 24
Sursă foto: Digi 24

Președintele american Joe Biden a transmis Moscovei, într-un discurs ținut la Washington, că nici SUA, nici NATO nu sunt o amenințare pentru Rusia.

Biden a reluat ideea că, în caz de conflict, nu va trimite militari americani în Ucraina, dar a avertizat că o invazie ar aduce sancțiuni economice drastice Rusiei.

Ar trebui să dăm diplomației toate șansele să reușească. Cred că avem căi reale pentru a aborda grijile noastre legate de securitate. Statele Unite au pus pe masă idei concrete pentru a crea un mediu de securitate în Europa. Propunem noi măsuri de control al înarmării, noi măsuri legate de transparență, noi măsuri de stabilitate strategică. 

Statele Unite și NATO nu sunt o amenințare pentru Rusia. Ucraina nu este o amenințare pentru Rusia. Dar nu vă amăgiți: Statele Unite vor apăra fiecare centimetru de teritoriu NATO cu toată forța. Un atac împotriva unui stat NATO este un atac împotriva tuturor. Iar angajamentul SUA față de Articolul 5 (al Cartei NATO) este sfânt.

Dar să nu fie niciun pic de îndoială: dacă Rusia invadează Ucraina, statele responsabile ale lumii nu vor ezita să răspundă., a afirmat Joe Biden.



Articolul precedentOrban, atac la Cîțu: „El a provocat criza economică”
Articolul următorDroguri aduse din Spania, prin curier
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...