Primăria Galaţi a făcut plăţi nejustificate de 821.000 de lei pentru organizarea unei gale de box, iar timp de un an a finanţat, în mod nejustificat, o firmă care nu avea activitate, relevă Raportul Curţii de Conturi pe 2013.Potrivit documentului, Primăria Galaţi a făcut plăţi nejustificate de 821.000 de lei pentru organizarea unei gale de box. Astfel, municipalitatea a alocat 263.000 de euro pentru acest eveniment, însă din totalul sumei nu a putut justifica pe bază de documente 821.000 de lei.
”Entitatea nu a prezentat documente justificative care să justifice recepţia bunurilor şi executarea serviciilor, precum şi exactitatea plăţilor în sumă de 821.015,7 lei, reprezentând contravaloarea cheltuielilor ocazionate de desfăşurarea evenimentului sportiv Gală de Box, din 22 februarie 2013, co-organizat de SC Gospodărire Urbană SRL Galaţi prin delegare de atribuţii şi finanţat din bugetul local al municipiului Galaţi, în limita unui buget de alocat de 263.000 de euro, fără TVA, potrivit prevederilor hotărârii Consiliului Local Galaţi, nr. 4/17.01.2013”, se arată în raportul Curţii de Conturi. Reprezentanţii instituţiei de control estimează că este vorba despre o abatere financiară de 1.080.000 de lei în acest caz.
Pe 22 februarie 2013 la Patinoarul Dunărea din Galaţi a avut loc o gală de box în cadrul căreia s-au disputat şapte meciuri, inclusiv cel dintre Cristian Hammer Ciocan şi Oleksîi Mazikin.
În aportul Curţii de Conturi se mai arată că Primăria Galaţi a aprobat, în mod nejustificat, bugetul de venituri şi cheltuieli al SC Industrial Parc SRL Galaţi pe anii 2013-2014, în condiţiile în care firma cu pricina nu a desfăşurat nicio activitate în perioada respectivă, veniturile preliminare fiind supradimensionate în raport cu veniturile încasate efectiv, iar cheltuielile fiind suportate din aportul în bani la capitalul social realizat de către Consiliul Local. În acest caz, Curtea de Conturi estimează că este vorba despre abateri de 39,6 milioane lei.
Reprezentanţii Curţii de Conturi au arătat şi că municipalitatea a angajat suplimentar, în mod nejustificat, servicii de asistenţă juridică de 1,5 milioane de lei cu trei case de avocatură. Potrivit sursei citate, deşi iniţial Primăria a încheiat 406 contracte de asistenţă juridică cu una dintre aceste case de avocatură la preţul de 1.000 de lei pentru un dosar, plus TVA, acestea au fost renegociate la 4.000 de lei pentru un dosar, plus TVA, în condiţiile în care municipalitatea achitase deja aproape 200.000 de lei pentru 161 de contracte încheiate.
În raportul Curţii de Conturi se semnalează, de asemenea, că Primăria Galaţi a plătit nelegal, în 2013, indemnizaţiile de şedinţă pentru consilieri locali care nu au participat la anumite şedinţe din forul legislativ, estimându-se o abatere de 19.000 de lei.
În total, Curtea de Conturi a estimat la Primăria Galaţi abateri cifrate la aproximativ 53 de milioane de lei.
Reprezentanţii Primăriei Galaţi au declarat că au contestat în instanţă raportul Curţii de Conturi.

Articolul precedentAutostrada Comarnic-Braşov, 8.5 mld €. La Berceanu era mai ieftin
Articolul următorDNA la Primăria Constanţa. Radu Mazăre: “Dacă mă saltă….