Spirite tot mai încinse între PSD și PNL, cu acuze și amenințări, urmate de explicații, scuze și promisiuni. Ieri, europarlamentarul liberal Rareș Bogdan a făcut vorbire despre faptul că fostul premier Viorica Dăncilă ar putea face obiectul unor dosare penale, afirmație care nici nu avea cum să rămână netaxată. Viorica Dăncilă asigură însă că nu se teme de justiție și plusează: ca și Klaus Iohannis în urmă cu cinci ani, promite că va renunța la imunitatea oferită de funcția de președinte de țară. Dau imunitatea mea pentru un vot!

Pentru că “am îndrăznit” să îl chem pe Klaus Iohannis la o dezbatere în fața românilor, sunt amenințată cu procurori și cu dosare? Că, așa cum i s-a întâmplat atât contracandidatului Victor Ponta după alegerile din 2014, cât și celui ce a încercat să îi fie contracandidat în aceste alegeri, Dan Barna, oricine i se opune lui Iohannis se trezește cu dosare penale? Că oricine e o amenințare pentru Iohannis în calea acaparării puterii are parte de linșaj mediatic, anchete și dosare?

E o serie curioasă de coincidențe întâmplate în mandatul unui președinte care urmărește un control periculos asupra Guvernului, a Parlamentului și, iată, a procurorilor. Ne îndreptăm spre un monopol de putere, spre ceea ce se conturează ca fiind reinstaurarea dictaturii la 30 de ani de la căderea comunismului.

Eu nu am o problemă să discut cu procurorii. Ba chiar, așa cum am mai spus, voi renunța la imunitatea oferită de funcția prezidențială odată cu preluarea mandatului. Am acest curaj, pentru că nu am absolut nimic de ascuns.

Dar dumneavoastră, domnule Iohannis, vă cer să ieșiți public să explicați întregii țări de unde are domnul Rareș Bogdan, purtătorul dumneavoastră de mesaj, informații despre activitatea procurorilor? De unde știu membrii PNL ce vor face sau nu vor face procurorii? Astăzi sunt eu cea care vi se opune, mâine va fi orice român care are altă părere decât a dumneavoastră?

Acesta este actualul președinte: nu suportă dialogul, nu suportă dezbaterea, nu suportă să fie contestat de nimeni! Aveți grijă, dragi români, ce alegeți! Dacă vom da toată puterea în mâinile acestui om, ne vom întoarce în timp, în perioada hărțuirii, a abuzurilor și a cenzurii și ne vom pierde orice drept și orice libertate!”, atenționează candidatul PSD la prezidențiale.