Sursa: Facebook

S-a ajuns ca un corp de control să facă verificări altui corp de control, după gravele incidente de la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon” București și dosarul penal deschis pe această temă.

În condițiile în care Corpul de Control al Ministerului Sănătății făcuse verificări la unitatea spitalicească până ca procurorii să demareze ancheta, însă nu a părut nimic în neregulă, acum Marcel Ciolacu și-a trimis propriul Corp de Control la minister.

Marcel Ciolacu a trimis Corpul de Control al Prim-Ministrului la Ministerul Sănătății pentru a examina documentele emise de către instituție cu privire la situația de la „Sf. Pantelimon”, ieri acest precizând că aşteaptă o informare, în următoarele zile.

Între timp, șeful Corpului de control al ministrului Sănătăţii a demisionat, aspect confirmat chiar de Alexandru Rafila. Însă, într-o intervenție la Antena 3, ministrul Rafila a explicat că nu consideră ar trebui să îşi dea demisia, dar a admis că nu exclude ca această solicitare să fie făcută de premierul Ciolacu.

Aceasta după ce în spațiul public chiar i-a fost solicitată demisia, de către USR, Rafila fiind acuzat că „a încercat să mușamalizeze bagatelizând o sesizare de o gravitate extremă”.

Cum s-a spune, orice scenariu privind cariera sa este pe masă, a admis Rafila. Inclusiv să îi fie cerută demisia, pentru că „întotdeauna în politică este o astfel de posibilitate. Până în momentul de faţă nu s-a solicitat, dar nu este o eventualitate pe care nu pot să o exclud”.

Toată lumea m-a întrebat legat de demisie. Eu nu cred că am motive să îmi dau demisia legat de acest caz. Cred că mai important decât o demisie este problema legată de credibilitatea sistemului de sănătate şi mai ales a corpului medical. (…)

Poziția mea publică este întotdeauna şi va fi de susținere a corpului medical care îşi face datoria. Iar oprobriul, mai ales asupra medicilor anesteziști care nu au nicio treabă cu situaţia respectivă a fost foarte puternic şi cred că situaţia asta ar trebui să ne pună pe gânduri pentru că noi vom face multe spitale în România care au nevoie de medici.

Decizia unei Comisii de Disciplină a Colegiului medicilor nu trebuie să fie confortabilă sau inconfortabilă. Ea cred, bănuiesc, că nu a fost viciată şi a prezentat realitatea la care au avut acces acești oameni şi care este bazată pe două tipuri de activități: una bazată pe documentare din documentele medicale, respectiv foile de observație a pacienților, iar cea de-a doua este bazată pe discuțiile cu medicii care au lucrat acolo efectiv sau cu medicii care este posibil să fi avut cunoștință despre modul în care s-au desfăşurat lucrurile acolo. (…)”, a spus Rafila pentru sursa citată.

Articolul precedentVictimele hărțuirii sexuale pot depune inclusiv sesizări anonime, care vor fi luate în considerare
Articolul următorMinistra Muncii, promisiuni: „Nu vor mai fi pensionari care au muncit la fel, dar au pensii diferite”