Captură video/Facebook: Nicolae Ciucă
Captură video/Facebook: Nicolae Ciucă

Ziua Marinei este sărbătorită, astăzi, după doi ani de restricţii din cauza pandemiei cu coronavirus.

Cu această ocazie, premierul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj în care a precizat că Ziua Marinei Române și a Forțelor Navale Române reprezintă sărbătoarea a marinarilor militari și civili, a constructorilor navali și a lucrătorilor portuari.

Potrivit premierului, această sărbătoare are valoare de simbol pentru români, pentru care Marea Neagră, fluviul Dunărea și râurile care brăzdează întinsul țării au reprezentat elemente esențiale de referință ale unui spațiu de existență și de identitate națională.

Este prilej să ne cinstim înaintașii, să aducem omagiul nostru eroilor marinari care odihnesc în adâncuri de ape”, a transmis Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă, de Ziua Marinei: ”Securitatea acestei zone, marcată de provocări complexe și în continuă evoluție, este vitală pentru garantarea securității noastre, a tuturor”

Prin misiunile indeplinite cu succes, Romania contribuie la asigurarea libertății de navigație, libertății comerțului și circulației în Marea Neagră și la siguranța traficului naval, dovedind capacitatea țării noastre de a fi un furnizor de securitate și garant al stabilității in regiunea extinsă a Mării Negre și în bazinul mediteranean”, se arată în mesajul postat de premier pe contul de Facebook.

De asemenea, Ciucă a vorbit despre conflictul din apropierea granițelor, un conflict care subliniază o dată în plus necesitatea unei armate moderne, dotată cu echipamente de ultimă generație.

Premierul a adăugat că Forțele Navale ale României continuă tradiția înaintașilor acționând în interesul națiunii și pentru garantarea siguranței granițelor, securitatea fluvială și maritimă și dezvoltarea relațiilor complexe militaro-diplomatice la Marea Neagră și pretutindeni unde statul român își află interesul geostrategic.

Premierul a adus cuvinte de laudă marinarilor români: ”Ați dovedit, în nenumărate rânduri capacitatea acestui popor de a da oameni curajoși și performanți, capabili să înfrunte vicisitudinile mării și ale vieții de marinar”

Ați reprezentat cu profesionalism și onoare țara în cadrul tuturor misiunilor încredințate peste hotare și de fiecare dată, la întoarcerea în țară, ați putut raporta cu mândrie: Misiune îndeplinită!”, a transmis Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă a precizat că, mulțumita marinarilor, România rămâne principalul stat care sprijină exporturile și importurile Ucrainei, prin Portul Constanța și alte facilități portuare și prin tranzitul bunurilor pe teritoriul României, direct sau prin Republica Moldova.

Ne-am asumat o sarcină în care Forțelor Navale Române le revine un rol important de a-și demonstra măiestria și capacitatea de cooperare cu aliații pentru a atinge dezideratele. Pentru tot ce faceti, aveți prețuirea și întregul sprijin al Guvernului României!”, a precizat premierul.

Articolul precedentGreenpeace, despre secarea fluviului Rin: ”Clima își iese din echilibrul care ne-a permis să ne dezvoltăm civilizațiile”
Articolul următorProducția mondială de roșii este din ce în ce mai afectată: spre finalul anului, ketchup-ul și sosul de roșii ar putea înregistra prețuri record
Jurnalist full-time / Pesimist part-time