Luare de mită şi efectuare fără drept de operaţiuni cu produse cu efecte psihoactive. Acestea sunt infracțiunile pe care le-au recunoscut doi foști agenți de la Penitenciarul Tulcea, care luna trecută au și fost prinși în flagrant efectuat în cadrul unui dosar penal în care existau suspiciuni că deținuții obțineau ușor telefoane mobile şi etnobotanice. Cei doi au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției pe 9 august: pedepse cu suspendare la închisoare de 2 ani și 6 luni, pentru unul dintre cei doi agenți de penitenciare cercetați pentru luare de mită, respectiv 2 ani și 10 luni pentru cel de-al doilea agent de penitenciare cercetat pentru două infracțiuni de luare de mită şi a unei infracţiunii de efectuare fără drept de operaţiuni cu produse cu efecte psihoactive.

Acordul prevede aplicarea unei pedepse cu suspendare la închisoare de 2 ani şi 6 luni pentru unul dintre cei doi agenţi de penitenciare cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, respectiv 2 ani şi 10 luni pentru cel de-al doilea agent de penitenciare cercetat.

Totodată, pentru cei doi s-a dispus măsura executării a 90 de zile de muncă în folosul comunității.

În fapt cei doi agenți de penitenciare au fost prinși în flagrant, la data de 18.07.2019, într-un dosar penal în care existau suspiciuni de luare de mită în vederea introducerii în penitenciar de telefoane mobile și etnobotanice.

În cazul unuia dintre agenți, după realizarea flagrantului, a fost identificată asupra sa suma de 3000 lei primită cu titlu de mită pentru serviciul de introducere de telefoane mobile în Penitenciarul Tulcea la o dată anterioară.

În cazul celui de-al doilea agent, în urma flagrantului, a fost identificată suma de 2000 lei primită cu titlu de mită, 2 telefoane mobile și aproximativ 15 grame de produse etnobotanice ce urmau a fi introduse în penitenciar de către agent.

Acțiunile de prindere în flagrant s-au realizat de către ofițerii SJA Tulcea cu sprijinul Serviciului Operații și Serviciului Tehnic și a unui lucrător din cadrul SCCCO Tulcea”, a comunicat Direcția Generală Anticorupție.

Articolul precedentTopul apei în România
Articolul următorNoul consilier de stat pe probleme de agricultură în cadrul Cancelariei Vioricăi Dăncilă, legături cu o persoană cercetată pentru delapidare în dauna fermierilor