datele, PSD, Partidul Social Democrat
PSD Foto: Facebook

Medicul chirurg Florian Dorel Bodog, senator PSD și ministru al sănătății în Guvernele Grindeanu și Tudose, a dezvăluit că partidul din care face parte se pregătește de alegeri.

Mai precis de cele prezidențiale, dat fiind că știm când vom vota pentru viitorul șef al statului – turul 1 pe 24 noiembrie și turul 2 pe 8 decembrie, însă PSD nu a decis chiar oficial pe cine înscrie în cursă.

Cele mai multe voci îl indică pe Marcel Ciolacu drept prezidențiabil, cutuma de altfel fiind aceeasta, ca președintele PSD să fie și candidatul susținut de formațiune.

Însă, din ce a reiterat ieri Bodog, la PSD nu se impune un candidat pentru prezidențiale, ci se votează… democratic. Declarațiile au fost făcute de senatorul PSD la B1 TV, care a lăsat a se înțelege că, momentan, nu se poate spune că balanța se înclină într-un fel sau altul.

Așa cum s-a hotărât în ultima ședință a conducerii PSD, la mijlocul lunii august vom avea o conferință națională, un congres în care se va desemna candidatul pentru președinție. PSD-ul fiind un partid care respectă regulile democrației s-a făcut public anunțul că cine dorește să candideze la funcția de președinte al României poate să își depună candidatura și într-o ședință statutară a partidului se va decide care este cea mai bună opțiune.

Nu vreau să răspund în numele domnului președinte Ciolacu. Domnia sa a făcut declarațiile pe care le știm cu toții și cred că partidul este cel care va hotărî. Domnia sa este președintele partidului, ca și cutumă președintele partidului își asumă o astfel de decizie, însă nu este o obligativitate ca partidul să hotărască într-un anumit fel”, a explicat Florian Bodog.

Articolul precedentMinistra Muncii, asigurări: „În urma recalculării nicio pensie nu va scădea”
Articolul următorNicolae Ciucă și candidatura sa la prezidențiale: „Cred foarte mult în șansa mea”