Sursa: Facebook

Simona Bucura-Oprescu, cea care conduce Ministerul Muncii și Protecției Sociale, asigură că pensionarii vor avea doar de câștigat de pe urma recentelor reclaculări.

Procesul de recalculare a pensiilor și emiterea deciziilor aferente este aproape gata, a explicat Bucura-Oprescu la România TV, subliniind că, până la acest moment, reevaluarea dosarelor de pensie a fost finalizată, acum se fac recalculările, iar unele decizii de pensionare deja au fost listate.

Tot ce facem în cadrul acestei recalculări facem pentru pensionari. Am făcut tot ca să fie echitate. Vrem să trimitem toate deciziile înainte de 1 septembrie”, a explicat ministra, pentru sursa citată.

Și, potrivit acesteia, procedura ar trebui să fie finalizată chiar luna viitoare și „între 16 – 31 august vor ajunge deciziile de recalculare”.

Important ca fiecare pensionar să știe este că în urma recalculării nicio pensie nu va scădea. Lega prevede în mod explicit că se păstrează cuantumul cel mai favorabil. Pe lângă că noua Lege a pensiilor ce rezolvă inechitățile, ea vine cu acel element important, și anume că recompensează stagiile lungi de cotizare”, a mai explicat ministra.

Totodată, Simona Bucura-Oprescu a mai explicat și că vârsta de pensionare nu va crește „decât dacă se modifică semnificativ speranța de viață”.

Este o cerință europeană asumată de România prin PNRR care vizează reforma pensiilor, care spune că până în 2025 vârsta de pensionare pentru femei și barbați să crească eșalonat până la 65 de ani.

Pentru a nu pedepsi femeile am venit cu două măsuri care îndulcesc reforma. Acestea vizează doamnele care au copii și care vor beneficia de o reducere a vârstei de pensionare cu 6 luni pentru fiecare copil. Dacă ai fost în concediu de creștere copil, beneficiezi de doi ani contributivi la pensie. Activitatea de a sta acasă cu copilul este recunoscut de statul român.

Dacă cineva vrea să se pensioneze anticipat, se pune și perioada de creștere copil”, a mai explicat ministra Bucura-Oprescu.

Articolul precedentUn executor judecătoresc și un avocat din Galați, acuzați de abuz în serviciu
Articolul următorO lună până la desemnarea candidatului PSD la prezidențiale