carmen dan inregistrata

Astăzi, social democrații se întâlnesc în cadrul unui nou Comitet Executiv, iar înainte de acesta a venit bomba: Carmen Dan și-a anunțat public demisia din postul de ministru de la Interne. Carmen Dan a precizat că pleacă cu fruntea sus și că nu are ce să își reproșeze. „Nu intră în discuţie niciun criteriu de neperformanţă. Partidul, conducerea partidului este cea care analizează. Pe mine m-a interesat dacă această analiză are la bază criterii de performanţă. E o decizie politică, iar eu respect deciziile. Mă aştept să ia act de demisia mea, este un gest unilateral. Nu sunt emoţionată decât în măsura în care am investit în acest minister şi sper să rămână în topul încrederii ministerul de interne. Plec cu fruntea sus din MAI, nu am ce să îmi reproşez. Nu am să cer nimic de vreme ce mi-am depus mandatul. Deci nu va fi nevoie să fie un vot”, a spus sec Carmen Dan.

Ulterior, Viorica Dăncilă a dat doar câteva declarații și a promis că va explica mai pe larg contextul după CEx. „Voi face declaraţii după CEx. Niciodată PSD nu va ceda presiunilor preşedintelui. Intrăm într-o campanie împotriva preşedintelui Iohannis, deci în niciun caz nu trebuie să luăm decizii care să îl ajute. Eu cred că unii membri ai PSD nu au învătat nimic şi au crezut că dacă vor ieşi în spaţiul public înainte de a se exprima în forurile statutare îi va aprecia cineva. Am cerut fiecărui coleg, colege, ca să facă acest lucru. Se vede că interesul personal pentru unii e mai mare. Nu este singura remaniere, dar o să vă spun după ce am votul în forul statutar”, a asigurat premierul.

Articolul precedentFosul ministru Toader își asumă doar ce a făcut el. O nouă serie de explicații, în contextul raportului GRECO
Articolul următorMinistrul Transporturilor nu a mai ajuns azi la Guvern. A fost dus de urgență la spital