Daca ai buletin de Sectorul 1 poți beneficia de servicii medicale gratuite, în cadrul Complexului Multifuncțional Caraiman.

Este o instituție publică în subordinea Consiliului Local 1, finanțată integral de la bugetul local și creată în scopul acoperirii nevoilor medicale ale comunității din Sectorul 1 București.

În cadrul Complexului Multifuncţional Caraiman, începând din 2018, s-a deschis şi Centrul de Recuperare Medicală, care oferă servicii de fizioterapie, kinetoterapie şi reabilitare funcţională, dar şi Centrul de zi Alzheimer, care vine în sprijinul persoanelor diagnosticate cu această boală sau cu alte tulburări neurodegenerative.

În cadrul Complexului Multifuncțional Caraiman poți găsi servicii de ambulanță socială, cabinet psihologic, oftalmologie, planificare familială, psihiatrie, radiologie și imagistică medicală, stomatologie, consiliere și asistență persoane vârstnice, laborator de analize, medicină generală, cardiologie, urologie, ORL, oncologie, dermatovenerologie, obstetrică-ginecologie.
De asemenea, tot aici se află un centru de recuperare medicală și un centru de zi dedicat bolnavilor de Alzheimer.

Beneficiară a serviciilor şi activităţilor de asistenţă socială şi medicală comunitară este comunitatea Sectorului 1 Bucuresti.

Categoriile de persoane vulnerabile sunt persoanele care se pot găsi în următoarele situaţii:

-nivel economic sub pragul de sărăcie, dar nu numai aceste persoane pot apela la serviciile de asistenta ale Complexului Multifuncțional Caraiman. Daca ai buletin de sectorul 1, vei fi intotdeauna primit si tratat aici.

-şomaj

-nivel educaţional scăzut

-diferite dizabilităţi, boli cronice

-boli aflate în faze terminale, care necesită tratamente paleative

-graviditate

-vârsta a treia

-vârsta sub 5 ani

-persoane care fac parte din familii monoparentale

-alte situaţii aflate în evidenţa serviciilor de asistenţă socială

Persoanele interesate pot obţine mai multe detalii de pe site-ul instituţiei: http://www.cmcaraiman.ro/ sau la unul din numerele de telefon 021.224.40.73 – 021.224.40.28 – 021.224.40.29 unde intotdeauna o persoana calificata va va indruma cu placere catre rezolvarea problemelor.

Articolul precedentContre între Gabriela Firea și Viorica Dăncilă
Articolul următorProcurorii Onea și Negulescu, trimiși în judecată de Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție