Cristian Popescu Piedone - Foto Ziarul de Investigații

În cadrul unei ședințe a Biroului Executiv Central al PUSL, Grațiela Gavrilescu a primit mandatul de a negocia alianțe pentru alegerile prezidențiale și parlamentare.

S-a speculat că PUSL ar putea negocia cu Mircea Geoană pentru a-l susține în cursa prezidențială. Totuși, Cristian Popescu Piedone a declarat pentru Ziarul de Investigații că nu au existat astfel de discuții.

„Nu a existat nicio ședință a conducerii PUSL și, prin urmare, nicio decizie privind susținerea domnului Mircea Geoană la prezidențiale. PUSL va analiza ofertele electorale prezidențiale care vor apărea în viitor și va decide pe cine să susțină”, a clarificat Popescu Piedone.

Președintele Biroului Executiv al PUSL, Grațiela Gavrilescu, a confirmat că a primit mandatul de a începe negocierile pentru alegerile prezidențiale și parlamentare. „S-a votat în Biroul Executiv Central împuternicirea mea, ca președinte al Biroului Executiv, să pot începe negocierile în vederea unor alianțe pentru prezidențiale și parlamentare”, a declarat Grațiela Gavrilescu.

În ceea ce-l privește pe Mircea Geoană, acesta a afirmat că nu ar refuza o susținere mai largă din partea unor partide, dar consideră că 2024 va fi „anul independenților”. „Nu exclud și nu îndepărtez o susținere cât mai largă pentru candidatura mea independentă la prezidențiale, dar nu sunt interesat să contribui la un joc restrâns al unor forțe politice care încearcă să continue actualul regim sub o formă nouă”, a explicat Geoană.

El a subliniat că anul 2024 va fi anul independenților, menționând că acest lucru a fost demonstrat la alegerile locale și europarlamentare. „Sunt convins că va fi anul independenților”, a afirmat acesta.

Așa cum era de așteptat, Popescu Piedone va fi cel care va putea influența balanța în privința susținerii unui candidat sau altul având în vedere faptul că la alegerile locale trei forțe politice, PSD, PNL și ADU (USR, PMP și Forța Dreptei) și-au dat mâna împotriva lui.

VIASorin PREDA
SURSĂZiarul de Investigații
Articolul precedentDNA SPARGE UȘA ”CHINESE HOUSE”!
Articolul următorCiucă consideră că PNL și PSD ar trebui să aibă candidați separați la prezidențiale
Senior partner Ziarul de Investigatii