Adrian Caciu - Foto Facebook

Actualul ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a găsit niște date publicate de Institutul Național de Statistică, raportate la luna martie a acestui an, și a zis să „dea de veste” pe Facebook.

Interesul lui Câciu este în domeniul piața forței de muncă, unde se exemplifică faptul că în luna martie 2004, „câștigul mediu brut pe economie a fost de 8.502 lei și cel net 5.185 lei”.

Iar în acest context, Adrian Câciu a transformat sumele în euro, subliniind că românii câștigă 1.000 de euro pe lună – și un pic peste, ceea ce „va deveni o normalitate”.

Pe lângă cuvintele scrise, Câciu a atașat și o fotografie postării, în care se detaliază că în martie câștigul salarial mediu brut a fost mai mare cu 6,4% decât în februarie, iar cel net – cu 6,3%. Totodată, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, respectiv luna martie, salariul mediu net a crescut cu 13,9%.

Așa cum spuneam la începutul anului, salariul mediu net de peste 1.000 euro va deveni normalitate în 2024. Iată că cifrele de la Institutul Național de Statistica ne confirmă acest lucru:

Salariul mediu net a depășit 1.000 euro/ lună, ajungând la 1.043 eur în valoare nominală. Este acum momentul ca nivelul median al salariilor angajaților români să se ridice și el iar mijlocul scalei salariale să fie cât mai apropiat de media generală pe țară!

Toată lumea a înteles că, dacă dorim dezvoltare, avem nevoie de forță de muncă bine calificată și bine plătită!”, scrie Adrian Câciu pe Facebook.

Articolul precedentCiolacu se bazează pe relația bună cu partenerii de coaliție, chiar dacă „mai sunt doi – trei pe la PNL care țipă ei ca pițigoii”
Articolul următorTRANSELECTRICA: povești de milioane de euro cu băieți și fete deștepte, ediția 2024