sursă foto: DNA

Două persoane au fost arestate preventiv la solicitarea procurorilor din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava, sub acuzația de trafic de influență și complicitate la trafic de influență.

Faptele, spun procurorii, au legătură cu o anumită sumă solicitată de unul dintre inculpați de la o persoană care avea un dosar penal pe rol, pentru ca acesta din urmă să obțină o soluție favorabilă.

Potrivit Monitorul de Suceava, unul dintre inculpați este cunoscut ca fiind contrabandist de țigări, în timp ce persoana de la care au fost solicitați banii ar fi un afacerist.

Inițial, cei doi inculpați au fost reținuți pentru 24 de ore, iar ulterior au fost arestați preventiv la Tribunalul Suceava, după ce afaceristul a devenit martor în dosarul instrumentat de DNA:

Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava privind luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii TĂRÎŢĂ LUCIAN şi BOGHEAN CONSTANTIN ADRIAN.

Dispune arestarea preventivă a inculpatului TĂRÎȚĂ LUCIAN, pentru trafic de influență, pentru o durată de 30 de zile, începând cu data de 12.05.2023 până la data de 10.06 2023, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului TĂRÎŢĂ LUCIAN . Respinge ca neîntemeiată cererea inculpatului TĂRÎŢĂ LUCIAN, formulată prin apărător, de luare faţă de acesta a măsurii preventive a controlului judiciar.

Dispune arestarea preventivă a inculpatului BOGHEAN-CONSTANTIN ADRIAN, pentru complicitate la trafic de influență, pentru o durată de 30 de zile, începând cu data de 12.05.2023 până la data de 10.06 2023, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului BOGHEAN-CONSTANTIN ADRIAN. Respinge ca neîntemeiată cererea inculpatului BOGHEAN-CONSTANTIN ADRIAN, formulată prin apărător, de luare faţă de acesta a măsurii preventive a controlului judiciar sau a arestului la domiciliu.

Despre al doilea inculpat, procurorii anticorupție arată că a intermediat discuțiile dintre cei doi, însă în final s-a ales la rândul său cu mandat de arestare.

În perioada mai – septembrie 2022, unul dintre inculpați, beneficiind de ajutorul celuilalt, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) trimisă în judecată și condamnată în primă instanță pentru săvârșirea unei infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice suma de 50.000 euro, în schimbul căreia ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra unor magistrați din cadrul unei curții de apel și că i-ar putea determina pe aceștia să pronunțe o condamnare a martorului la executarea unei pedepse cu suspendare.

În contextul menționat mai sus, la data de 21 septembrie 2022, martorul ar fi remis unuia dintre cei doi inculpați suma de 15.000 euro.
Demersurile celor doi inculpați ar fi rămas fără finalitatea promisă deoarece apelul martorului a fost respins, fiind ulterior încarcerat în penitenciar pentru executarea unei pedepse privative de libertate
”, detaliază procurorii DNA.

Articolul precedentMai mulți consumatori din Constanța vor fi afectați de lipsa apei potabile
Articolul următorANPC, câștig într-un proces cu OTP Bank privind practicile comerciale înșelătoare