Sursă foto: www.g4media.ro
Sursă foto: www.g4media.ro

România a întregistrat, în pandemie, peste 61.000 de morți.

Numai din cauză de Covid.

Nu, nu veniți cu argumente din alea că ”din alte cauze se moare mai mult”, pentru că nu au nicio relevanță. Da, se moare și de bătrânețe. Și de accidente de mașină. Și că te-a lovit meteoritul.

Sau, mai interesant, ”și de gripă se moare”. De acord.

În ianuarie 2021, România avea deja 17.000 de decese Covid. De gripă au murit, în sezonul 2018-2019, 199 de persoane. Iar în sezonul 2017-2018 – 187 de decese. Matematica mea îmi spune că e o mică mare diferență.

Revenind la persoanele care au murit din cauză de Covid. Raportat la populație, rata de mortalitate a fost uriașă. Raportat la fiecare familie care a pierdut pe cineva drag, nici nu se poate măsura.

Dar 61.000 de morți nu-l impresionează pe Simion

Pentru el e mai importantă libertatea de a nu purta mască. Sau, cel puțin, așa dă de înțeles.

Se termină plandemia, adică era organizată de cine a inventat virusul. S-a terminat plandemia și măsurile care aveau ca scop control asupra populației nu au avut efect. Noi am trăit liberi în România și nu am pățit nimic, cu unele excepții, pentru că morți au fost peste tot și din cauza deciziilor guvernanților”, a declarat Simion, la Antena 3.

Sunt curioasă cum a ajuns Simion la concluzia că 61.000 de oameni morți sunt o excepție. Câți ar fi trebuir să moară, pentru a-l impresiona pe Simion? Câți alții, pentru a-l convinge să poarte mască?

Pot înțelege dorința de a fi liber. Dar, am mai spus-o, libertatea fiecăruia dintre noi se oprește acolo unde începe să facă rău altuia.

Și, să fim serioși, România nici măcar n-a avut cele mari restricții. Wow, nu s-a mai putut merge la mall fără vaccin. Ghici ce? Alții n-o să mai meargă niciodată, nicăieri.

Așa că discursul ăsta, despre libertate și drepturi, e doar un text care prinde bine la cei care au impresia că libertatea înseamnă să nu porți mască. În ciuda faptului că te protejezi pe tine, și pe alții. Nu doar de coronavirus. Ci de multe altele, inclusiv de poluare, dacă ai impresia că e o conspirație mondială menită să te ucidă pe tine, Gigel de la etajul 2.

Teoria conspirației nu întârzie, nici ea, să apară

Pentru că Simion o lansează, în direct: ”plandemia, adică era organizată de cine a inventat virusul”.

O fi. Or fi fost masonii. Reptilienii. Globaliștii. Neo-marxiștii. Oricine vrea Simion să creadă. Asta nu diminuează impactul pe care l-a avut în societate. Nu încălzește cu nimic nici morții, nici familiile lor. Puțină empatie, totuși, ar putea fi benefică, măcar pentru cei vii.

E războiul între patrioți și globaliști, cei care au început plandemia”, plusează Simion.

Inutil să spun că, dacă nu eram în UE, ciu-ciu vaccinuri. Nema asistență medicală pentru cazurile grave, în alte țări. Medici străini care să vină să ne ajute? Ca ce chestie? Doar suntem patrioți!

Dar lui Simion nu pare să-i pese de ajutor sau de sprijin între națiuni. Mai degrabă patriot mort, decât globalist viu!

Și nu știu ce e mai trist: că ia în derâdere suferința unora sau că ar fi în stare (cel puțin la nivel declarativ), pentru patriotism și libertate, să riște viitorul altora.

Articolul precedentVictor Negrescu (PSD) susține că România trebuie să intre în Schengen anul acesta
Articolul următorRafila susține că infecţiile asociate asistenţei medicale sunt încă subraportate în România
Jurnalist neprietenos. Din 1999. Sau, cum ar spune unii, încă din mileniul trecut.