Grațiela Gavrilescu și alți patru parlamentari au înființat gruparea umanistă social-democrată

Cei cinci vor fi afiliați grupurilor parlamentare ale PSD

Deputatul Grațiela Leocadia Gavrilescu, împreună cu alți 4 colegi parlamentari – deputații Steluța Cătăniciu, Vlad Popescu și Ana Loredana Predescu, respectiv senatorul Laurențiu Mihai – au anunțat înființarea Grupării parlamentare umaniste social-liberale. Cei 5 vor activa ca parlamentari independenți, afiliați Grupurilor parlamentare ale PSD, potrivit unui comunicat de presă a celor de la PPU-SL.

Având în vedere valorile social-liberale pe care le-am promovat transparent în întreaga mea activitate politică şi parlamentară, am decis, împreună cu acei colegi parlamentari care îmi împărtăşesc afinitatea pentru social-liberalism, să formăm Gruparea parlamentară umanistă, social-liberală. Doctrina umanismului pragmatic, care m-a determinat la începutul carierei mele politice să mă înscriu în Partidul Umanist, este de esenţă social-liberală, fiind complementară cu social-democraţia.

Grațiela Gavrilescu

Potrivit Grațielei Gavrilescu, umanismul pragmatic acționează în două direcții fundamentale: dezvoltarea semnificativă a clasei de mijloc, respectiv combaterea eficientă a tuturor formelor de abuz.

În plan parlamentar, „Gruparea umanistă social-liberală va susține proiectele depuse de umaniști în legislatura anterioară – ex. Fondul de Solidaritate dedicat tinerilor familiști care vor să achiziționeze o locuință; susținerea fermierilor și procesatorilor români; stimularea angajării experților pensionari de către firmele private – și va iniția, în noua sesiune parlamentară, un pachet legislativ dedicat dezvoltării clasei de mijloc, legi care sperăm să se bucure de o largă susținere în Parlament”, se mai arată în comunicatul celor de la Partidul Puterii Umaniste (social-liberal).

Graţiela Gavrilescu, ajunsă la al cincilea mandat – consecutiv – de deputat, a fost ministru al Mediului, iar PSD este al şaselea partid politic din care face parte, ea fiind membru al PUR, PNL, ALDE, PPU-SL şi al Partidului Forţa Naţională.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentGabriel Oprea la finalul carierei politice: nu a intrat în Parlament, deși a investit peste 120.000 de lei în campanie
Articolul următorDosarul lui Chiliman a fost clasat de DNA