Varujan Pambuccian, liderul minorităților din Camera Deputaților, a explicat aseară pentru Agerpres cum vede situația politică și viitorul guvern, după întâlnirea cu liderii PNL, UDMR și USR PLUS, pusă „la cale” de Dacian Cioloș.

Acesta a caracterizat întâlnirea cam în aceeași termeni ca ceilalți lideri prezenți la sediul PNL, însă consideră că aceasta trebuia să aibă loc și a explicat că discuțiile au fost necesare, arătând că nu se poate concretiza nimic în termen atât de scurt.

Ceea ce a subliniat deputatul a fost că întâlnirea a fost una bună, comparativ cu experiența pe care o are din acest punct de vedere: „Nu a fost o discuţie rea, pentru că a fost într-un ton foarte echilibrat, calm”. Pambuccian, care este deputat de nu mai puțin de 25 de ani neîntrerupți grație voturilor obținute pe filiera minorităților naționale, a punctat că va asigura un echilibru în cadrul viitoarelor discuții.

Iar din ceea ce a declarat „la cald” reiese că personal nu crede într-un guvern minoritar, cum nu crede nici că ar fi facil de refăcut fosta coaliție de guvernare, caracterizat ca fiind „un lucru dificil, nu e imposibil, dar dificil”.

Potrivit acestuia, liderii partidelor ar putea ajunge în timp la un acord, însă pentru început trebuie lăsat trecutul în urmă, deoarece „ar trebui să conteze mult mai puţin persoanele, mult mai puţin grupările şi mult mai mult problemele reale, din lumea reală”.

S-a discutat şi despre trecut, ceea ce după părerea mea este absolut secundar, pentru că acum ce contează este viitorul şi mai ales ceea ce contează este viitorul imediat. Eu am insistat asupra necesităţii urgente de a aborda problemele reale, adică criza energetică, criza alimentară, care se prefigurează şi creşterea inflaţiei şi că, în condiţiile astea, toate lucrurile care ţin de trecut, de neînţelegeri, de tot felul de poziţii foarte colţuroase şi de chestiuni care sunt legate de persoane, pălesc.

(…) Am asistat la multe întâlniri de genul ăsta în viaţa mea şi asta a fost chiar o întâlnire relativ bună. Nu ştiu dacă va avea rezultate imediat, dar sper că va avea rezultate pe termen mediu, pentru că e important să ne concentrăm puţin şi pe lucrurile care contează pentru oamenii din jurul nostru.

Ţinând cont de cum arată lumea reală, pentru că tot timpul trebuie să ne raportăm la lumea reală din jurul nostru şi la problemele reale pe care le au oamenii în momentul de faţă, cred că este o opţiune mai puţin fericită un guvern minoritar decât un guvern care să aibă sprijin în Parlament – un sprijin predictibil şi pe termen lung.


Eu cred că noi o să avem întotdeauna o atitudine de echilibru şi de construcţii, indiferent despre ce vorbim. (…) Sper să ajungem, prin iteraţii succesive, la o soluţie fericită. Nu vreau să mă gândesc cum ar arăta lucrurile în cazul în care nu am ajunge la o asemenea soluţie, pentru că sunt un optimist incurabil”, a explicat deputatul pentru sursa citată.

Articolul precedentTătaru: „Vom trece un val patru cu foarte multe victime și vom aștepta un val cinci”
Articolul următorPercheziții la centrele de vaccinare din Prahova. Asistente medicale, aduse la audieri