Schimbări în structura Guvernului, după ce joi a trecut moțiunea de cenzură, iar PSD trebuie să „cedeze” ministerele și postul de premier. Cel mai probabil mâine preşedintele va anunța numele viitorului premier, dat fiind că acesta a amânat însă discuţiile cu liderii partidelor parlamentare pentru. Însă la acest moment totul pare a fi o formalitate, dat fiind că președintele Klaus Iohannis a anunțat deja că își dorește un guvern PNL sau în jurul PNL, iar liberalii îl susțin pe Ludovic Orban ca premier. Cu atât mai mult cu cât USR, ALDE, Pro România și UDMR au anunțat deja că nu vor să intre la guvernare.
Un alt anunț oficial a fost acela că noul Guvern va avea cel mult 16 ministere, urmând ca unele dintre cele actuale să fie comasate sau desființate. Potrivit Hotnews, Ministerul Afacerilor Externe ar urma să fie comasate Afacerile Europene și Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, iar Cercetarea si Inovarea ar urma să treacă la Ministerul Educației, alături de Tineret și Sport. Sursa citată scrie că Ministerul Economiei ar urma să se unească cu cele ale Economiei, Mediului de afaceri și Turismului.
Lista publicată de Hotnews conține 16 ministere:
Ministerul Afacerilor Externe ( se comasează Ministerul Afacerilor Europene și, posibil, cel al Românilor de pretutindeni)
Ministerul Afacerilor Interne
Ministerul Apărării Naționale
Ministerul Finanțelor ( preia Transgaz și Transelectrica de la Energie)
Ministerul Economiei ( se comasează Ministerul Energiei, al Mediului de afaceri și Turismul)
Ministerul Dezvoltării
Ministerul Justiției
Ministerul Agriculturii
Ministerul Muncii
Ministerul Mediului (se comasează Ministerul Apelor și Pădurilor)
Ministerul Educației (se comasează Ministerul Cercetării și Ministerul Tineretului și Sportului)
Ministerul Fondurilor Europene
Ministerul Comunicațiilor
Ministerul Transporturilor
Ministerul Culturii
Ministerul Sănătății