Foto: Facebook/Atelierul de Pânză
Foto: Facebook/Atelierul de Pânză

Mai multe persoane cu dizabilități au dat dovadă de talent, realizând produse reutilizabile, menite să-i ajute pe români să fie mai prietenoși cu mediul.

În același timp, se încearcă reducerea consumului de plastic, un material care nu se reciclează și este dăunător dacă ajunge în natură.

Este vorba despre Atelierul de Pânză, program al Asociației Viitor Plus.

Printre accesorii puteți regăsi: traiste din bumbac 100% (netratat, nevopsit și neînălbit) cu diferite modele de grafică și mesaje motivaționale, produse din bumbac reciclat și accesorii Puzzletex, realizate din materiale textile reutilizabile (borsete, ghiozdane, genți tip Lunch, penare, huse laptop/tabletă, șorțuri de bucătărie etc.).

Produsele sunt cusute în București, în cadrul unei unități protejate autorizate – ceea ce înseamnă că peste 50% dintre angajații business-ului social sunt persoane cu dizabilități

Toate produsele sunt disponibile și pot fi comandate online.

Pe lângă faptul că puteți alege produse sustenabile, iată încă o veste bună: luna aceasta, la comenzile plasate pe site puteți aplica codul de discount „IULIE20” și veți beneficia astfel de 20% reducere la fiecare comandă.

Atelierul de Pânză SRL, lansat în anul 2009, este o unitate protejată și întreprindere socială a asociației Viitor Plus

Atelierul de Pânză are o misiune socială, aceea de a susține locurile de muncă pentru persoanele cu dizabilități.

Viitor Plus este o organizație non-profit cu o experiență de peste 16 ani în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu.

Principalele programe derulate sunt: Adoptă un Copac, Atelierul de Pânză, Recicleta, Harta Reciclării, Eco Provocarea și Biroul Eco.

Articolul precedentMai mulți tineri din Botoșani au fost arestați pentru punerea în circulație de bancnote false
Articolul următorRomânia are copii inteligenți: Aplicația creată de 5 eleve din București, pentru acordarea de ajutor persoanelor singure care suferă un atac de panică, premiată la competiția pentru fete „Technovation”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time