alegeri europarlamentare 2019

Comisia Europeană a realizat recent un sondaj în rândul tinerilor, din care rezultă că România este țara în care a fost înregistrată cea mai mare intenție de vot pentru alegerile europarlamentare.

Rezultatele au fost citate de B1 TV, postul de televiziune precizând că România este țara cu cea mai mare intenție de vot în rândul tinerilor la alegerile europarlamentare, aceștia situându-se totodată pe primul loc în UE și la implicare civică.

Cu toate acestea, sursa menționată arată că sondajul a fost efectuat avându-se în vedere respondenți cu vârste cuprinse între 15 și 30 de ani, care, în procent de 78% au spus că vor merge să voteze la scrutinul din 9 iunie.

Or, în România, dreptul de a vota îl au tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani, sondajul relevând că mai bine de 6 din 10 dintre cetățenii europeni tineri și-au exprimat intenția de a vota la alegerile europarlamentare din 9 iunie, în timp ce 13% au indicat că nu vor vota chiar dacă sunt eligibili.

România este urmată în top de Portugalia (77%), Malta (47%), Letonia (46%) și Luxemburg (41%). În ceea ce privește implicarea civică, aceeași sursă arată că 57% dintre tinerii români chestionați au indicat că au făcut demersuri pentru a schimba societatea, cum ar fi să semneze o petiție, să participe la o manifestație sau să transmită o scrisoare către un politician, în ultimul an.

Articolul precedentPolițist de la Serviciul Rutier Buzău, fost adjunct al instituției, trei ani de închisoare pentru abuz în serviciu și fals intelectual
Articolul următorCaracatița lui Nicușor Dan din Primăria Capitalei