scrisoare ambasade

Verificările Inspecției Judiciare referitoare la modul în care au fost aplicate protocoalele încheiate între SRI și Parchetul General a fost finalizat. Potrivit Știri pe Surse, raportul Inspecţiei Judiciare a fost trimis la parchetele din ţară, pentru observaţii, iar abia apoi va ajunge pentru analiză la Consiliul Superior al Magistraturii.

Știri pe Surse citează postul Antena 3, potrivit căruia „au existat procurori anume desemnaţi de procurorul general, în perioada 2008-2018, pentru acest domeniu al securităţii naţionale. Printre aceştia se afla şi un judecător, consiliera lui Kovesi, Dana Tiţian, cea care a fost desemnată să facă astfel de cereri la Înalta Curte şi să autorizeze mandatele de siguranţă naţională. Alţi procurori responsabili de acest domeniu au fost Horia Valentin Şelaru (ajuns între timp judecător la ÎCCJ), Marius Iacob, Codruţ Olaru, Marius Bulancea, Gabriela Scutea, Camelia Sutiman, Romulus Dan Varga”.

Totodată, sursa citată scrie că procurorii care refuzau colaborarea cu SRI sau respingeau sugestiile ofiţerilor în instrumentarea dosarelor erau presați și amenințați cu pierderea postului, în prezența ofiţerilor SRI. „Printre ofiţerii menţionaţi se află şi generalul (r) Dumitru Dumbravă, autorul celebrei formule justiţia – câmp tactic. Un exemplu oferit de jurnalista Berta Popescu de la Antena 3 este procurorul Elena Iordache, de la Parchetul General. Elena Iordache le-a povestit inspectorilor că ofiţerii SRI şi îi spuneau unde trebuie să facă percheziţii.

…Doru Ţuluş le-a spus inspectorilor că ofiţerii SRI erau singurele persoane care intrau în sediul DNA fără să fie vreodată controlate. Potrivit lui Ţuluş, deşi a fost încheiat în 2009, protocolul SRI-PÎCCJ a fost implementat ca atare în cadrul DNA abia în perioada imediat după mai 2013, odată cu numirea noii echipe de conducere a DNA, iar modalitatea de lucru s-a schimbat radical”.

Articolul precedent150 de percheziții în România, Italia, Spania, Franța și Ungaria privind pește procurat ilegal
Articolul următorMinistrul Justiției din Madagascar confirmă extrădarea lui Mazăre