Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au descins joi dimineaţă, pentru percheziţii, la sediul Consiliului Judeţean Caraş-Severin, în biroul preşedintelui instituţiei, Sorin Frunzăverde, precum şi la vila acestuia din Reşiţa.
Sorin Frunzăverde, vicepreşedinte PNL la nivel naţional, nu a fost găsit la locuinţa din municipiul Reşiţa, percheziţiile fiind făcute în absenţa sa.
Coincidenţă sau nu. percheziţiile de joi dimineaţă au loc la doar două zile după ce procurorii DNA au percheziţionat şi biroul vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ionesie Gheorghioni, un apropiat al lui Sorin Frunzăverde. În cursul zilei de miercuri, acesta a fost arestat pentru 29 de zile pentru trafic de influenţă de către judecătorii Tribunalului Timiş, decizia fiind contestată la Curtea de Apel Timişoara.
Potrivit anchetatorilor, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ionesie Ghiorghioni, a pretins 10% din valoarea unor contracte de întreţinere de drumuri de la CamandImpex Reşiţa, firma cu care CJ avea contracte din 2013, tranşele de bani fiind date nepotului lui Ghiorghioni de către reprezentanţii firmei.

Articolul precedentWilliam Brînză, săltat de procurorii DIICOT.
Articolul următorLiviu Dragnea a demisionat din Guvern