Rareș Bogdan nu vrea nici guvern minoritar, dar nici alianță cu PSD

Cu toate că liderul USR, Dan Barna, a declarat că a fost pus în fața faptului împlinit, în ceea ce privește decizia demiterii lui Vlad Voiculescu, Rareș Bogdan susține că în cursul zilei de luni, coaliția ar fi avut o discuție comună în cadrul căreia premierul Florin Cîțu și-ar fi exprimat nemulțumirile cu privire la activitatea ministrului Sănătății, demis astăzi

Rareș Bogdan Foto: Facebook

În urma demiterii cu surle și trâmbițe a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, Rareș Bogdan a reacționat la rândul lui, spunând că în urma unei discuții purtate aseară cu Florin Cîțu ar fi ajuns, de comun acord, la concluzia că în momentul de față este nevoie, mai mult decât orice, de responsabilitate, însă și de „anularea tuturor orgoliilor”, adăugând că PNL ar fi, de fel, un partid responsabil.

Rareș Bogdan subliniază că Florin Cîțu se bucură, în continuare, de susținerea colegilor din PNL

„În ultimele săptămâni unii au uitat sau nu au privit cu atenție ce înseamnă poziția de premier cu drepturi depline, un premier susținut de PNL. Florin Cîțu se bucură în continuare de susținera noastră în totalitate”, a ținut să evidențieze Rareș Bogdan. De altfel, comentarii aproape identice au fost făcute inclusiv de liderul PNL, Ludovic Orban, cel care a declarat că premierul Cîțu a luat decizia în cunoștință de cauză, iar partidul are de gând să îl susțină pe acesta. În contrapartidă, Dan Barna a cerut demisia acestuia.

Orban: „Evident, tot USR PLUS trebuie să desemneze un ministru”

Discuțiile dintre PNL și USR PLUS, pe tema demiterii lui Vlad Voiculescu, ar fi avut loc luni, spune liberalul

Cu toate că Dan Barna a declarat că decizia ar fi fost luată fără o consultare în prealabil, Rareș Bogdan vine să îl contrazică pe acesta, spunând că discuția ar fi avut deja loc luni, în cadrul coaliției, „la care și domnul Barna, și doamna Dragu și Moșteanu, au fost informați cu privire la anumite nemulțumiri pe care Florin Cîțu și PNL le au în legătură cu prestația domnului Vlad Voiculescu, respectiv Andreea Moldovan. Domnul Dan Barna a spus extrem de clar că-l susține în totalitate pe domnul Voiculescu și că intenția lor e să nu-l retragă și să-i găsească un înlocuitor”.

Barna le cere colegilor de coaliție retragerea susținerii lui Florin Cîțu

Ce se va întâmpla pe viitor, totuși?

În momentul de față putem spune că nimic nu este sigur. Singurul lucru (aproape) sigur este că ambele formațiuni politice își doresc păstrarea coaliției de guvernare, însă nu reușesc să se pună de acord în privința viitorului lui Florin Cîțu în fruntea Guvernului. În plus, potrivit lui Rareș Bogdan, este „exclus un guvern minoritar și o alianță cu PSD. Mergem înainte pe Guvern alături de PNL-USR-PLUS-UDMR”, a spus Rareș Bogdan, la Digi24.

Articolul precedentPrimăria Sectorului 5, un nou pas spre digitalizare, un nou pas spre viitor
Articolul următorConstanța: Pompierii ISU au intervenit, după ce o femeie a amenințat că va arunca un bloc în aer
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.