Au mai rămas 500 de zile până la Jocurile Olimpice de vară din 2020, cel mai mare eveniment sportiv mondial care are loc o dată la patru ani și, la ora actuală, ne place sau nu ne place, pregătim loturile care vor participa la acest eveniment, având în continuare salariați aflați la limita subzistenței, problemele celor care muncesc în Sport și Tineret fiind departe de a fi rezolvate.

70% din personal angajați în 74 de federații sportive naționale și în 118 unități din subordinea Ministerului Tineretului și Sportului muncesc pe o leafă de mizerie și reclamă încălcări grave ale drepturilor salariale

Deși anunță dublarea bugetului alocat domeniului, Guvernul amână soluțiile pentru angajații cărora li se cere performanță, dar sunt plătiți cu salariul minim pe economie. Cu toate acestea,  România intră în competiția liderilor mondiali având pretenții de la cei mai prost plătiți bugetari din țară.

În Sport și Tineret continuă furtul din salarii, se încalcă drepturi și, treptat, se instaurează sclavia. Muncitorii sunt obligați să muncească „la negru” sâmbăta și duminica fără să fie plătiți, le sunt refuzate sporurile și nu le sunt recunoscute vechimea, studiile sau performanța.

Condițiile de muncă ale angajaților și cele de antrenament ale sportivilor sunt improprii, iar programele de pregătire profesională lipsesc cu desăvârșire, deși MTS este campion la fiecare rectificare, marcând cei mai mulți bani necheltuiți din buget.

Guvernul s-a rezumat doar la a arunca pioni de sacrificiu la Ministerul Tineretului și Sportului, pe care îi schimbă de fiecare dată când presiunea crește. Acesta este respectul față de sportivi și tineri, de rezultatele obținute la nivel internațional, iar obiectivul de îmbunătățire prin sport a stării generale de sănătate a națiunii nu este considerat de interes național.

Echipa SNST

Articolul precedentDupă Raluca Prună, și Marius Bostan o critică pe comunista lui Cioloș
Articolul următorGeneralul-locotent Ben Hodges:România ar putea fi următoarea țară pe care Rusia o va ocupa