Direcția Națională Anticorupție le-a cerut luni judecătorilor de la Curtea de Apel București reaudierea patronului clubului de fotbal Steaua Bucureşti, Gigi Becali, în dosarul omului de afaceri Puiu Popoviciu.
La termenul de luni al procesului, procurorul de ședință a solicitat ca Becali să fie audiat din nou în acest dosar, după ce omul de afaceri a fost pus deja sub acuzare pentru mărturie mincinoasă.
Avocatul lui Puiu Popoviciu a cerut anularea mai multor probe, bazate pe interceptări ambientale și telefonice realizate de SRI. Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru 31 martie, urmând ca instanța să decidă dacă îl mai audiază pe Gigi Becali.
Pe 15 februarie, Becali a fost chemat la Curtea de Apel București, la cererea DNA, pentru a fi reaudiat în calitate de martor, el fiind cel care a făcut în 2006 un denunț pe baza căruia procurorii au început ancheta în acest caz. La întrebările puse de procurorul de ședință, Gigi Becali nu a mai recunoscut ce a scris în acel denunț, susținând că nu își mai aduce aminte și nu dorește ca Puiu Popoviciu și ceilalți inculpați să fie condamnați din cauza lui, pentru că el a fost în închisoare și „știe ce înseamnă suferința”.
Ulterior, procurorii l-au pus sub acuzare pe ecali pentru mărturie mincinoasă, favorizarea făptuitorului, el fiind audiat în acest sens la DNA pe 11 martie. „Omul de afaceri Becali George a fost audiat în calitate de martor, în zilele de 27 octombrie 2014 și 15 februarie 2016, în dosarul 9.577/2/2012 al Curții de Apel București — Secția I Penală. În aceste împrejurări, Becali George a prezentat declarații care contravin probelor administrate în cauză, contravin propriilor declarații date în cursul urmăririi penale și aspectelor pe care acesta le cunoștea”, precizează DNA.
În dosarul penal respectiv, aflat în prezent în stadiu de judecare la CAB, au fost trimiși în judecată, în decembrie 2012, 11 inculpați cercetați pentru infracțiuni care vizează faptul că ar fi creat un prejudiciu important în dauna bugetului de stat și în dauna Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București.

Articolul precedentOri la bal, ori la spital: noul prefect de Constanţa Adrian Nicolaescu face piruete de 350 milioane de euro
Articolul următorDNA cere reaudierea în instanţă a lui Gigi Becali, în dosarul lui Puiu Popoviciu