Foto: Economica.net
Foto: Economica.net

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunţat, ieri, 13 ianuarie, că luna viitoare vor fi lansate programele Rabla Clasic şi Rabla Plus.
Conform anunţului, bugetul pentru anul 2022 va fi cel mai mare din istoria acestui program.

Bugetul pentru Rabla Clasic şi Rabla Plus depăşeşte 1.2 miliarde de lei

Ministrul a precizat că, până la finalul lunii ianuarie, va fi terminată analiza pe dosarele depuse anul trecut în vederea accesării de vouchere prin cele două programe.

Per total, au fost aprobate la finanţare în jur de 80.000 de autoturisme care au fost cumpărate deja sau vor fi cumpărate prin Rabla Clasic şi Rabla Plus. Este o creştere semnificativă faţă de anii anteriori, pentru că am suplimentat de două ori bugetul celor două programe, am ajuns la un buget de peste un miliard de lei pe anul 2021 şi contribuţia programului pentru întinerirea parcului auto a devenit şi mai importantă şi mai mare prin acest buget”, a anunţat ministrul Mediului, într-o conferinţă de presă.

În 2024, programul Rabla Plus va beneficia de un buget de peste un miliard de lei

Ministrul a menţionat că este asigurată implementarea unor politici publice, astfel încât rezultatul scontat al Programului Rabla 2022 – cel al scoaterii din circulaţie a cel puţin 250.000 de autoturisme mai vechi de 15 ani, până în 2026 – să fie atins.
Tánczos Barna anunţă că anul acesta a fost crescut bonusul de casare.

Astfel, se poate ajunge la 16.500 de lei dacă beneficiarul predă la casare două autoturisme, ambele mai vechi de 15 ani. Beneficiarul va a primi 1.500 de lei pentru emisii scăzute şi 3.000 de lei pentru achiziţionarea unei maşini hibrid.
Pentru anul următor, bugetul va fi majorat cu 10% faţă de anul în curs. Mai mult, în 2024 bugetul va cunoaşte o nouă majorare de zece procente.

Anul 2024 va fi primul în care programul Rabla Plus va beneficia de un buget de peste un miliard de lei.
În cei 18 ani de existenţă a programului, peste 700.000 de autoturisme au fost cumpărate cu finanţare prin diversele forme ale acestui program.

Articolul precedentPuterea pumnului – modelul pe care George Simion începe să-l propage în România
Articolul următorMinistrul Familiei, îngrijorat de scăderea natalității în România
Jurnalist full-time / Pesimist part-time