O parte dintre procurorii care vor mandate de conducere la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcția Națională Anticorupție și Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism sunt intervievați la această oră, pentru a-și etala talentele. Audierile se încheie pe 17 ianuarie, dat fiind că este vorba de mulți candidați.

La șefia Parchetului General sunt doritori Ionel Corbu, Florin Daniel Cășuneanu, Gabriela Scutea, Laura Oprea, Pompiliu Marian Drilea Marga, Daniel Horodniceanu, Sorin Săndel Vasilache și Răzvan Horațiu Radu.

La DIICOT au fost admiși pentru a susșine interviul Teodor Niță, Ioana Bogdana Albani, Elena Giorgiana Hossu, Viorel Badea și Daniel Horodniceanu. Pentru DNA candidează Mariana Alexandru, Crin Nicu Bologa, Camelia Elena Grecu, Ionuț Botnaru și Nistor Cătălin.

În urma comunicărilor primite de la CSM, INM și ASE, membrii Comisiei de interviu sunt procuror Remus Damian Budăi (desemnat de secția de procurori a CSM); judecator Ioana Bogdan (desemnată de INM); psiholog Marius Babici (desemnat de CSM); prof. univ. dr. Răzvan Cătălin Dobrea (desemnat de rectorul ASE).

Din partea Ministerului Justiției fac parte din Comisie Lidia Barac, Secretar de Stat, avocat Ștefan Ciurescu, consilier al Ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, Ministrul Justiției (președintele Comisiei). Audierea candidaților se transmite în direct, audio-video, pe site-ul Ministerului Justiției”, se arată într-un comunicat de presă.

Articolul precedentSocial democrații pun țara la cale. Se întâlnesc marți pentru a stabili planul de „atac”
Articolul următorMinisterul Justiției are un nou secretar de stat, din Bistrița. Olivia Diana Morar este avocat și consilier local