Daniel Funeriu, fost ministru al Educației în Guvernul Boc II, are în intenție să se înscrie în cursa pentru prezidențiale, la alegerile care urmează cel mai probabil anul viitor.
Anunțul a fost făcut chiar de acesta aseară, în platoul Gândul, Funeriu explicând și ce îl mână „în luptă”.
Fost ministru al Educației din 2009 până în februarie 2012, Daniel Funeriu nu mai vrea să stea pe „tușă”. Așa că a decis să candideze la prezidențiale.
„Vreau să candidez la președinția României. (…) Partidele majore din România nu mai vorbesc cu românii. (…) E firesc ca oamenii să fie stresați, au preocupări legitime. Partidele majore nu i-au ascultat. (…)
AUR și alți reprezentanți ai acestui curent care pare că-i ascultă, că iau în considerare ceea ce oamenii doresc. Și atunci, practic unor întrebări legitime, s-au dus voturile într-un vehicul politic toxic și care duce către nicăieri. A fost o lipsă de comunicare, o lipsă de relaționare cu oamenii care au probleme legitime”, a explicat Funeriu rezultatele din turul 1 al alegerilor prezidențiale și tot ceea ce a urmat după.
Aceasta în condițiile în care Daniel Funeriu nici nu îl lua în calcul pe Călin Georgescu ca un prezidențiabil serios sau un candidat demn de băgat în seamă, atunci când, înainte de alegerile prezidențiale, făcea o scurtă prezentare a 7 candidați. La acel moment sublinia pozitiv pe două nume:
„Dacă vreți să votați un independent, gândiți-vă serios la Diaconescu. Dacă mergeți pe logica votului partinic, cred că e bine să ne gândim la Ciucă”.
Conform rezultatelor din primul tur – în afară de cei aflați pe primele două locuri, Călin Georgescu și Elena Lasconi, românii i-au votat – în ordinea procentelor obținute – pe Marcel Ciolacu, George Simion, Nicolae Ciucă, Mircea Geoană, Hunor Kelemen, Cristian Diaconescu, Cristian Terheș, Ana Birchall, Ludovic Orban, Sebastian-Constantin Popescu, Alexandra-Beatrice Bertalan-Păcuraru și Silviu Predoiu.