Funcționară din Ministerul Agriculturii, acuzată de procurorii DNA că ar fi luat o mită de 67.000 de lei

Este vorba despre un șef de serviciu în cadrul Direcţiei Generale Buget Finanţe şi Fonduri Europene din minister.


O funcționară din Ministerul Agriculturii, Livia Ciobanu, este acuzată de procurorii DNA că ar fi luat mită în valoare de 67.000 de lei tot de la un funcționar, potrivit stiripesurse.ro.

DNA anunță că a inceput urmărirea penală împotriva funcționarei care, în perioada 2018-2021, ar fi cerut și primit de la șeful unei direcții județene pentru agricultură, martor în dosar, suma totală de 67.000 de lei și un laptop, în schimbul îndeplinirii unor îndatoriri de serviciu. 

Care sunt acuzațiile aduse functionarei de procurorii DNA


Potrivit procurorilor DNA, Livia Ciobanu ar fi cerut banii pentru avizarea alocării de fonduri de care respectiva direcție județeană avea nevoie pentru cumpărarea de autovehicule noi, stații de lucru de birou, stații de lucru portabile, imprimante, telefoane mobile și servicii de voce și date și alte obiecte de birotică. Anchetatorii susțin că suma totală de 67.000 lei ar fi fost primită direct și prin intermediari, banii fiind primiți în numerar și virați într-un cont bancar al unei persoane din familia inculpatei, precum și prin mandat poștal on-line. Astfel,:15.000 de lei  ar fi fost virați în luna ianuarie 2018 și respectiv între 1.500 și 3.000 de lei, lunar în perioada mai 2018 – februarie 2021.

Ce măsuri au fost luate față de funcționară 

„Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpata trebuie să respecte o serie de obligațîi, între care să nu depășească limita teritorială a țării, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului, să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar, să nu exercite funcția publică deținută. Inculpatei i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor ce îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Inculpatei i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile 309 Cod de procedură penală”, se arată în comunicatul DNA.

Aplicația online cu ajutorul căreia românii pot afla informații despre vechimea lor în muncă, nefuncțională

Articolul precedentAplicația online cu ajutorul căreia românii pot afla informații despre vechimea lor în muncă, nefuncțională
Articolul următorBolnavi de la Spitalul Județean din Piatra-Neamț, trimiși la alt spital pentru investigații Computer-Tomograf