ANRE, avertisment pentru români: Prețurile la energia electrică din 2021 și 2020 nu vor mai reveni

Potrivit oficialilor ANRE, românii nu ar trebui penalizați pentru consumul curentului electric.

 Prețurile înregistrate în anii 2020 și 2021 la gaze și energie electrică nu va mai fi posibil să revină în viitorul apropiat, a anunțat vicepreşedintele ANRE, Zoltan Nagy Bege, potrivit stiripesurse.ro.

”Din păcate, trebuie să acceptăm realitatea că cel puţin în viitorul apropiat, acele preţuri pe care le aveam în 2020 şi 2021 la energie şi gaze este foarte puţin probabil să mai revină”, a avertizat oficialul ANRE.

Românii, recompensați pentru economisirea curentului electric 

Potrivit oficialului ANRE, în niciun caz românii nu vor fi penalizați pentru consum, mai degrabă trebuind acordate bonificații celor care reuşesc să facă economii. El a mai explicat că în condițiile în care prețul energiei electrice este plafonat, este greu de vorbit despre economisire.

”În niciun caz nu este voba de întoarcerea la anii 80, vorbim de cu totul altceva. Cred că este o măsură responsabilă şi, dacă în România, în acest moment marea majoritate a consumatorilor casnici şi o parte din consumatorii industriali beneficiază de plafonare şi nu sunt chiar stimulaţi să facă asemenea economii, pentru că un preţ de 68 de bani este un preţ care nu are nicio legătură cu realitatea din piaţă, aceşti consumatori nu sunt stimulaţi deloc să facă economie şi probabil marea majoritate a lor nici nu o să facă”, a spus vicepreşedintele ANRE.

Potrivit acestuia, probabil că anul acesta, stimulentele privitoare la economisirea energiei nu vor avea efecte spectaculoase în România, foarte mulţi consumatori industriali şi gospodării reducând consumul considerabil înainte de apariția crizei, motiv pentru care s-ar putea să nu mai reuşească să facă o economie dacă de doi, trei ani.

. ”În niciun caz nu este cazul să penalizăm pe cineva pentru consum, mai degrabă trebuie să bonificăm pe cei care reuşesc să facă economii”., a mai declarat Zoltan Nagy Bege.
Cornuri mucegăite, primite de elevii unor şcoli din județul Bistrița

Articolul precedentCornuri mucegăite, primite de elevii unor şcoli din județul Bistrița
Articolul următorCiolacu, după ce tinerii din PNL au înjurat PSD la Școala de vară: „Poate o fi un amendament la România Educată”