Preşedintele Klaus Iohannis  consideră că menţinerea şcolilor deschise cu prezenţă fizică, în contextul pandemiei de COVID-19, depinde de responsabilitatea fiecăruia, subliniind că „respectarea normelor sanitare şi vaccinarea sunt esenţiale”.

„Şi în acest an reînceperea anului şcolar are loc, din păcate, tot sub spectrul pandemiei, tocmai de aceea menţinerea şcolilor deschise cu prezenţă fizică depinde de responsabilitatea fiecăruia dintre noi, respectarea normelor sanitare şi vaccinarea fiind esenţiale”, a afirmat şeful statului, la ceremonia de deschidere a noului an şcolar. Iohannis a ales să deschidă anul școlar, într-o școală din mediul rural,  la Liceul Tehnologic „Carol I” din comuna prahoveană Valea Doftanei.

Din păcate, Klaus Iohannis a omis faptul că doar 65% dintre cadrele didactice care predau în şcolile prahovene sunt vaccinate anti COVID-19. 

8000 de profesori prahoveni s-au vaccinat, iar alţi 2900 nu au acceptat imunizarea cu vaccin. Pe de altă parte, din rândul personalului auxiliar şi nedidactic, s-au vaccinat 3700 de persoane, iar alte 1200 sunt nevaccinate, a anunțat Ilona Rizea, inspectorul general școlar. 

În plus, opt unităţi de învăţământ din județ au început  nou an şcolar fără autorizaţie sanitară, iar alte 47 nu au autorizație de securitate în caz de incendiu

Preşedintele Iohannis a precizat că a ales că participe la deschiderea noului an şcolar la Liceul Tehnologic „Carol I”, pentru că apreciază eforturile acestei unităţi de învăţământ de a creşte calitatea şi relevanţa procesului educaţional.

„Sunteţi un exemplu care arată că educaţia poate fi de calitate, fără a intra în coliziune cu obiectivele care privesc egalitatea de şanse a elevilor, indiferent de mediul din care provin”, a spus Iohannis, care a ales Valea Doftanei, deși fusese invitat și la Ciugud, acolo unde toate unitățile de învățământ funcționează după standarde occidentale. 

Președintele nu a ratat ocazia de a-și lăuda propriul proiect „România Educată”, considerându-l-l un succes, deși nu există nicio schimbare majoră în sistemul de învățământ românesc. 

Klaus Iohannis a fost însoțit la Valea Doftanei și de Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației

Articolul precedentCondiția lui Cîțu: fără Stelian Ion și Vlad Voiculescu într-un eventual nou guvern
Articolul următorClotilde Armand va avea de dat explicații: una dintre firmele angajate de aceasta în stare de alertă nu are autorizație pentru Capitală
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...