Foto: La Republica
Foto: La Republica

Un autobuz a explodat în Rusia, iar incidentul a fost surprins de camerele video.

În urma exploziei, un om a murit şi 18 au fost răniţi. Este vorba despre un autobuz de transport în comun dintr-un oraş din Rusia.

În momentul deflagrației, 30 de oameni se aflau înăuntru. De asemenea, camerele video au surprins autobuzul în stație, în fața unui centru comercial.

Explozia autobuzului a avut loc în seara de joi, 12 august, în centrul orașului Vorónezh din Rusia

Conform versiunilor preliminare, explozia a avut loc într-un rezervor de benzină. Cu toate acestea, autobuzul nu era pe benzină, ci mergea pe motorină, a raportat Maxim Zakharov, șef adjunct al Departamentului Transporturilor.

Între timp, șoferul autobuzului, identificat ca Alexéi, a declarat presei locale că explozia a avut loc în stația de autobuz, în timp ce pasagerii se urcau în vehicul.

A avut loc o explozie! Geamurile au fost sparte. A fost fum. Nu am înțeles cum de s-a întâmplat așa ceva”, a declarat șoferul autobuzului.

Potrivit mărturiei șoferului, în autobuz erau aproximativ 30 de persoane, dintre care unele au fost rănite foarte grav.

Incidentul surprins de camerele video este investigat de serviciile federale de securitate ruse

Conform La Republica, Incidentul este investigat de serviciile federale de securitate ruse.

Momentan, anchetatorii nu au găsit resturi de substanțe explozive care să indice că ar fi putut fi un atac terorist. Mai mult, anchetatorii cred că o defecțiune tehnică a stat la baza incidentului.

La rândul său, guvernatorul regiunii Voronej, Alexander Gusev, a mers la fața locului.

În timp ce se cercetează cauza exploziei, toate serviciile speciale lucrează la sol. În primul rând, vreau să-mi exprim sprijinul pentru toți răniții. Li se va oferi toată asistența necesară”, a declarat  Alexander Gusev.

De asemenea, guvernatorul regiunii a ordonat revizuirea tuturor parcurilor de autobuze din Voronej după explozia de joi seară. Comitetul de anchetă din Rusia a început o anchetă în legătură cu episodul. În plus, criminologii din Moscova au fost trimiși pentru a ajuta la investigații.

Articolul precedentPonta: ”Nu mă interesează ce a făcut Cîțu acum 20 de ani”
Articolul următorCoreea de Nord îi trimite în lagăre pe cei ce încalcă restricțiile anti-Covid
Jurnalist full-time / Pesimist part-time