Guvernul României a aprobat o hotărâre pentru scoaterea din rezervele de stat a unor cantități de produse, pentru a fi acordate „ca ajutoare umanitare interne de urgență, cu titlu gratuit, pentru protecția populației împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2, prin amenajarea unor puncte de triaj epidemiologic la unități sanitare”.

Din ce se arată în documentul publicat în Monitorul Oficial, ajutoarele de urgență merg în județele Alba, Argeș, Galați și Hunedoara, fiind vorba despre produse în valoare de 147.610 lei.

Unitățile la care se face referire sunt Spitalul Municipal Aiud, Spitalul Municipal Blaj, Spitalul Orășenesc Câmpeni, Spitalul de Pneumoftiziologie Leordeni, Serviciul Județean de Ambulanță Argeș, Spitalul Orășenesc Hațeg, Spitalul Municipal Brad și Spitalul Militar de Urgență „Dr. Aristide Serfioti” Galați.

Transportul produselor până la locul de destinație indicat de Instituția Prefectului — Județul Alba, Instituția Prefectului — Județul Argeș, Instituția Prefectului — Județul Galați și Instituția Prefectului — Județul Hunedoara se efectuează cu mijloace de transport puse la dispoziție de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale.

Distribuirea construcțiilor ușoare din elemente modulate se face de comitetul județean pentru situații de urgență, prin grija Instituției Prefectului — Județul Alba, Instituției Prefectului — Județul Argeș, Instituției Prefectului — Județul Galați și Instituției Prefectului — Județul Hunedoara.

După încetarea efectelor epidemiei determinate de coronavirusul SARS-CoV-2, cantitățile de produse preluate potrivit art. 1 alin. (2), în măsura în care nu trebuie supuse dezinfectării sau decontaminării, rămân la dispoziția unităților sanitare beneficiare și urmează a fi folosite pentru protecția populației afectate, în cazul apariției altor situații de urgență pe raza județelor ori în proximitatea acestora, cu menținerea destinației produselor acordate ca ajutor umanitar intern de urgență, cu titlu gratuit, din rezervele de stat”, se arată în hotărâre.

În anexa hotărârii se arată și despre ce este vorba: construcții ușoare din elemente modulate (dotate cu aerotermă), paturi, saltele de pat, cearșafuri de pat, pături și fețe de pernă.

Articolul precedentOrban recunoaște că trecutul lui Cîțu afectează imaginea PNL și asigură că informația privind condamnarea acestuia nu a plecat de la el
Articolul următorPonta: ”Nu mă interesează ce a făcut Cîțu acum 20 de ani”