Institutul Național de Statistică (INS) a anunțat aseară aproape cu artificii că într-un județ s-a pus punct Recensământului Populației și Locuințelor (RPL2021).

Este vorba despre Botoșani, potrivit postării de pe Facebook: „Este oficial! Avem primul județ în care s-a recenzat toată populația estimată. Felicitări locuitorilor din județul Botoșani pentru implicarea în recensământ, atât în etapa autorecenzării, cât și acum!”.

Numai că anunțul autorităților a fost contracarat de un comentariu, din care s-ar putea deduce că una se calculează la București, iar alta ar putea fi situația din teritoriu: „Foarte interesant… Pot să-mi dau seama de credibilitatea statisticilor din faptul că familia mea nu s-a recenzat și sunt destul de sigură că nu putem fi singurii din județ în situația asta”, a punctat o doamnă.

În rest, au curs felicitările, inclusiv către direcția de statistică județeană. Aceasta în condițiile în care luna aceasta au apărut informații potrivit cărora fuseseră aplicate primele amenzi pentru persoanele care au refuzat să participe la recensământ.

Culmea, unul dintre județele evidențiate era chiar Botoșani, pe lângă Bihor și Tulcea. Important este că din amendați, botoșănenii au devenit „premianți”, la scurt timp!

Revenind la lucruri serioase, luna aceasta se încheie recensământul, așa că mai sunt câteva zile în care românii se pot recenza – cu ajutorul recenzorului sau la unul dintre punctele fixe de recenzare, care vor fi deschise până pe 17 iulie.

Institutul Naţional de Statistică (INS) a anunţat că până pe 27 mai, în etapa autorecenzării, aproape 47% din populaţia ţintă s-a autorecenzat. Totodată, populația recenzată până pe 25 iunie a fost de 13,2 milioane de persoane, adică 69% din populația rezidentă estimată.

Articolul precedentKelemen Hunor, despre priorități: „Banii care vor fi colectați trebuie să meargă la educație într-un procent mult mai mare decât până acum”
Articolul următorSoluția găsită de primarul unei comune din Dâmbovița, pentru a reduce factura la curent electric: Oprirea iluminatului stradal noaptea