Sală de fitness, curți de plimbare și locuri pentru persoanele cu dizabilități. Sunt dotările de care vor beneficia, printre altele, deținuții  Penitenciarul Ploiești la secția exterioară de la Movila Vulpii. Va fi construit un pavilion de detenție nou cu 150 de locuri, respectând toate condițiile impuse de standardele internaționale, capitol la care România este deficitară de foarte mult timp. 

Secția exterioară de la Movila Vulpii a Penitenciarului Ploiești se află pe raza comunei Păulești. Are în prezent cu o capacitate de 47 de locuri. Investiția va cuprinde un pavilion de detenție cu 150 de locuri, destinat cazării persoanelor private de libertate în regim semideschis. Vor exista și patru curți de plimbare cu o suprafață totală de circa 600 de metri pătrați, alei de acces și trotuare. Pavilionul de detenție ar urma să aibă două etaje, cu o suprafață construită de circa 750 de metri pătrați și o suprafață desfășurată de peste 2250 de metri pătrați. Aici vor fi cazate 150 de persoane private de libertate în regim semideschis. 

Clădirea specială va cuprinde 13 camere a câte 10 locuri și patru camere a câte cinci locuri repartizate pe cele două etaje ale imobilului. 

Camerele de cazare din locurile de deținere vor trebui să asigure o suprafață de cel puțin patru metri pătrați pentru fiecare persoană privat de libertate, în situația cazării în comun, și șase metri pătrați – când cazarea se face individual. În plus, una dintre camerele de cinci locuri de al primul etaj va fi dotată astfel încât să poată fi cazate persoanele cu dizabilități. Pe fiecare secție vor fi amenajate săli de mese cu grup sanitar și spații de spălat și depozitat vesela, magazie pentru obiectele personale ale deținuților, dar și o sală de fitness. La parterul noii clădiri vor fi prevăzute spații pentru acordarea drepturilor la vizită, la vizită intimă, vizită online, pentru pachete sau pentru vizita cu apărătorul și camera destinată videoconferințelor. În afara acestor zone destinate deținuților, clădirea va avea și spațiile obligatorii pentru desfășurarea în siguranță a activităților zilnice, inclusiv sisteme electronice de pază și supraveghere. Valoarea estimată a contractului de elaborare a studiului de fezabilitate, inclusiv TVA, se ridică la 110.000 de lei.

Articolul precedentZeci de amenzi pentru camparea în sălbăticia de la Corbu
Articolul următorPrimăria din Ciorani: fraudă electorală, activitate blocată, petiție pentru judecare în libertate
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...