Sursa: Captură video PRO TV

Dumitru Sechelariu, fost primar al Municipiului Bacău în perioada 1996 – 2000, a fost trecut pe lista de candidați la alegerile locale din acest an.

Poate nu ar fi tocmai o știre, însă Sechelariu a murit acum 11 ani, în 2013, eroarea, care aparține Biroului Electoral de Circumscripție Municipal Bacău, fiind în ceea ce privește prenumele candidatului real.

Potrivit Ziarului de Bacău, Biroul Electoral l-a încurcat pe Dumitru Sechelariu cu fratele lui, Sergiu Sechelariu, care și-a înscris candidatura la alegerile locale din partea Partidului Verde.

Iar eroarea a apărut în momentul în care Biroul Electoral de Circumscripție Municipal Bacău a publicat o hotărâre prin care a fost adoptată ordinea pe buletinele de vot la alegerile din 9 iunie. Astfel, la poziția a 4-a apare Dumitru Sechelariu, în loc de Sergiu Sechelariu.

Ulterior, BECM a revenit cu o nouă hotărâre care a reparat greșeala: „Observând că în corpul Hotărârii nr.30/10.05.2024 privind stabilirea ordinii de înscriere pe buletinele de vot utilizate pentru alegerea primarului și a consiliului local s-a strecurat o eroare materială și anume: numele Sechelariu Dumitru, în loc de Sechelariu Sergiu așa cum este corect”, se explică în document.

Dumitru Sechelariu a câștigat în 1996 primul mandat candidând ca independent, iar al doilea, sub sigla PSD. A murit 16 februarie 2013, la 54 de ani, la Viena, din cauza unui cancer pulmonar. Cât despre Sergiu Sechelariu, acesta a fost senator în legislatura 2000 – 2004, ales în județul Bacău. Sergiu Sechelariu nu și-a dus mandatul până la capăt, demisionând pe 14 ianuarie 2001.

Articolul precedentCAMERA P 134! AICI AJUNG PROCURORII DNA!
Articolul următorMai multe lucrări vor duce la sistarea apei potabile în localitățile Agigea, Lazu și Eforie Nord