Casa omului de afaceri timişorean Georgică Cornu, fostul amant al Marinei Almăşan, a fost călcată din nou de anchetatori. Mai multe percheziţii au loc miercuri dimineaţă la Timişoara, între care una la locuinţa lui Georgică Cornu, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de trei milioane de euro.
Poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi au descins la locuinţa lui Georgică Cornu din Timişoara, dar şi la alte patru adrese din municipiu, între care şi vila fostei soţii a omului de afaceri.
Conform unor surse judiciare citate de Mediafax, percheziţiile au loc într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de trei milioane de euro. Înainte de a le deschide oamenilor legii poarta de la vila sa, Georgică Cornu şi-ar fi făcut cruce.
Nu este pentru prima oară când omul de afaceri se confruntă cu anchetatorii. La jumătatea lunii martie, locuinţa lui Georgică Cornu a fost percheziţionată, el fiind ulterior reţinut de Parchetul Tribunalului Mehedinţi, pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, apoi arestat la domiciliu, măsura fiind înlocuită în final cu controlul judiciar.
Percheziţiile de atunci au fost făcute în Bucureşti şi în zece judeţe – Mehedinţi, Timiş, Arad, Bihor, Hunedoara, Gorj, Caraş-Severin, Vâlcea, Dolj şi Dâmboviţa – la locuinţele unor persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu de nouă milioane de euro, precum şi la sediile sociale ale firmelor administrate de acestea, între adresele vizate numărându-se şi firme ale omului de afaceri Georgică Cornu, dar şi locuinţa acestuia din Timişoara.
Potrivit anchetatorilor, în perioada 2008-2014, 101 persoane, în calitate de asociaţi, administratori sau împuterniciţi ai 88 de firme, ar fi eludat obligaţiile fiscale. De asemenea, aceştia sunt suspectaţi că ar fi dispus înregistrarea în contabilitate a mai multor facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive, reprezentând cheltuieli cu achiziţia de material de construcţii, piese şi componente auto, în valoare totală de peste 22,5 milioane de euro, pentru care ar fi dedus ilegal TVA şi ar fi diminuat artificial impozitul pe profit.
Prin aceste operaţiuni fictive, suspecţii ar fi prejudiciat bugetul cu peste nouă milioane de euro.
Omul de afaceri Georgică Cornu, numit şi „regele asfaltului din Banat”, deţine grupul de firme Confort şi are afaceri şi în comerţ. El mai are şi un centru de echitaţie la Herneacova, proprietate care se întinde pe 12.000 ha.

Articolul precedentGabriel Surdu de la RA-APPS, după gratii.
Articolul următorWilliam Brînză, săltat de procurorii DIICOT.