Foto - Facebook DITL Sect 2
Foto - Facebook DITL Sect 2

In urma cu un an si jumatate am fost amendat de Politia Locala Sector 2 cu 200 de lei pe motiv că am abandonat deșeuri vegetale pe domeniul public. Mai exact am strâns frunzele uscate din jurul blocului și le-am depozitat acolo unde mi-au indicat reprezentanții ADP, că să le ridice ei ulterior, lângă coșul de gunoi de pe marginea trotuarului.

Am atacat în Instanță amenda și am pierdut cu argumentul că Poliția a ținut cont de bunele mele intenții și m-a amendat cu amenda minimă, 200 de lei (in loc de 10.000 lei). În luna mai 2018 am plătit amenda pentru ca după nici un an, săptămâna trecută să fiu înștiințat că acea amendă figurează ca neplătită. Merg astăzi la Direcția Impozite si taxe sector 2 , din Gara de Est, cu procesul-verbal si cu chitanta. Imi radiaza datoria si ma pune sa stau la coada pentru a depune o cerere pentru Certificatul de atestare fiscala din care sa reiasa ca nu am datorii la bugetul local. Stau la o coada 2 ore in niste conditii absolut inumane: 20-30 de persoane inghesuite pe un hol plin de fisete si cutii. Dupa ce depun cererea cer sa discut cu sefa oficiului. O doamna miniona la 30-40 de ani ma intreaba ce vreau. Ii expun problema si ii sesizez managementul defectuos: trei oameni care lucrau si sapte care isi plimbau cafelele. Cu o atitudine extrem de insultatoare ma intreaba daca m-am uitat in oglinda cand am plecat de acasa. I-am spus sa nu fie nesimtita, sa fie politicoasa ca si mine. Ce a fost la gura ei nici nu pot sa exprim. I-a solicitat paznicului sa cheme Politia si sa ma evacueze de acolo. N-am putut sa mai fac nicio sesizare, nicio reclamatie. Ceilalti, care stateau la acea coadă așteptau docili să le vină randu’ si plecau apoi fericiti ca n-au stat 3 ore la coada, ca au stat doar 2!
Aștia suntem ca nație: o mână de nesimtiti si o mare masa de indobitociti. Ne-a invatat Ceausescu sa fim umili, sa acceptam cu resemnare batjocura unora pe care tot noi ii platim!

Acest text este preluat integral de pe pagina de facebook a lui Sorin Negruti

Foto – Facebook DITL Sect 2

Articolul precedentFiul lui Andrei Pleșu rămâne sub control judiciar. Contestația DIICOT a fost respinsă
Articolul următorPrimarul din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a dat în judecată statul român