Un bărbat din Giurgiu a sfârșit în arest ieri, după ce a încercat să se „tocmească” cu polițistul care îl prinsese beat și sub influența drogurilor la volan, pe când tranzita stațiunea Râșnov din județul Brașov.

Suma pe care i-o propusese șoferul în vârstă de 25 de ani omului legii era în final de 5.000 de lei, însă polițistul și-a anunțat colegii din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Brașov care, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, au organizat flagrantul.

S-a întâmplat ieri, 11 decembrie, când agentul de poliție din cadrul IPJ Brașov- Poliția Stațiunii Râșnov, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit în trafic șoferul în cauză, iar în urma testării cu aparatul alcooltest Drager s-a constatat că acesta avea o alcoolemie de 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat, în timp ce aparatul Drugtest a indicat un rezultat pozitiv pentru cocaină.

De aici, șoferul din Giurgiu a fost condus la o unitate spitalicească în vederea determinării cu exactitate prezenței în organism a alcoolului și a substanțelor psihoactive prin recoltarea de probe biologice. Însă, pentru a scăpa de un dosar penal, inculpatul a încercat să cadă la o înțelegere.

Conducătorul auto i-a promis agentului de poliție sume de bani de 500 lei, 1.000 de lei și în final 5000 de lei pentru a-l determina pe acesta să nu-și îndeplinească atribuțiile de serviciu, respectiv să nu-i fie recoltate mostre biologice.

Agentul de poliție a refuzat categoric propunerea și a anunțat ofițerii din cadrul Direcției Generale Anticorupție-Serviciul Județean Anticorupție Brașov.

Față de conducătorul auto s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită”, a transmis DGA.

Articolul precedentANPC verifică zonele turistice. Horia Constantinescu: „Nu suntem Martorii lui Iehova”
Articolul următorRareș Bogdan asigură că Austria va fi „trasă de urechi” în PE pentru votul privind aderarea la Schengen