Dan Tudorache critică lipsa de interes a autorităților

Fostul edil al Sectorului 1 face o retrospectivă a realității, în vreme de pandemie

Fostul primar al Sectorului 1, Dan Tudorache a declarat, într-o postare pe contul său de socializare că, nici acum, la ceva vreme după încheierea alegerilor, lucrurile nu par să se așeze. Astfel, acesta remarcă lipsa de interes a autorităților și, mai mult decât atât, deciziile greșite pe care membrii executivului încă le iau.

Fostul primar al Sectorului 1 acuză autoritățile că încearcă să monetizeze testele

În același mesaj, Dan Tudorache reamintește și despre situația testelor pe care cetățenii continuă să le plătească, remarcând costul ridicat al acestora, în totală contradicție cu taxele și impozitele plătite de locuitorii țării.

„Alegerile au trecut de ceva vreme, problemele au rămas și se acutizează, dar noi discutăm. Și nu ar fi un capăt de țară, dacă temele abordate ar fi esențiale pentru această perioadă. Dar nu sunt. Așa că vă propun eu două: sănătatea și educația. Cu sănătatea… să fim sănătoși, că altfel ghinion! Secțiile ATI din spitale tot arhipline sunt, iar testarea se face tot pe sponci sau pe bani mulți. Căci, nu-i așa, pandemia asta trebuie să și îmbogățească pe cineva. Deși cotizăm, fiecare dintre noi, la bugetul de sănătate, testarea nu este gratuită decât pentru cazurile grave. Ceilalți? Ne testăm la privat, pe bani frumoși, că doar de-aia nu s-au plafonat tarifele. Aaa, că foarte mulți nu își permit, deci nu se testează, și astfel crește numărul de cazuri, asta pare că nu interesează pe nimeni din actuala conducere a țării. Sau, cel mult, o să se discute!”, este de părere fostul primar al Sectorului 1, Dan Tudorache.

Dan Tudorache: „Nu îți permiți să îți duci copilul la after? Asta e. Ghinion!”

Politicianul se declară total nemulțumit și de situația învățământului românesc, cel care, din pricina autorităților și a deciziilor neconforme luate de acestea, s-ar afla acum într-un haos total, favorizați fiind tot acei cetățeni care își permit să-și trimită copiii la after-school, în detrimentul familiilor sărace care se descurcă așa cum pot.

„Despre educație ați mai auzit ceva în ultima vreme, în afară de faptul că nimeni din gașca pierzătoare a acestor alegeri nu-și dorește acest minister? Nu am auzit de nicio discuție care să aibă ca subiect măsuri pentru redeschiderea școlilor și grădinițelor, după vacanță. Nu îi interesează acest subiect, mai ales că învățământul de stat e gratuit.After-school-ul să trăiască și să funcționeze bine mersi, că acolo e pe bani. Nu îți permiți să îți duci copilul la after? Asta e. Ghinion! Merge copilul la after-school-ul supraaglomerat și cu program extins și vine bolnav acasă și vă îmbolnăviți toată familia? Tot ghinion se cheamă și îți recomand să citești cu atenție prima parte a postării. Acestea ar trebui să fie prioritățile acum, nu negocierea viitoarelor funcții și sinecuri. Cu o singură condiție însă: să te intereseze cu adevărat viața românilor.”, conchide Dan Tudorache.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentBrancardierul care a deconectat o pacientă de la aparate, reținut pentru 24 ore
Articolul următorMedicul din incendiul de la Piatra Neamț a fost detubat