Mâna dreaptă a șefului Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Dâmbovița a fost pus începând de ieri sub control judiciar, pentru mai multe fapte de corupție.

Este vorba despre Ionuț Denis Pîrvu, comisar șef de poliție și adjunct al inspectorului șef al IPJ Dâmvovița, care la acest moment este cercetat pentru trei infracțiuni: favorizarea făptuitorului, abuz în serviciu având ca rezultat obținerea pentru sine sau pentru altul a unui folos necuvenit și fals intelectual în formă continuată (2 acte materiale).

Acestuia i se impută că a îngreunat ancheta într-un dosar legat de o persoană urmărită internațional. Acum, dosarul său este instrumentat de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești și, potrivit ordonanței privind control judiciar, trebuie să respecte o serie de obligații, inclusiv de a nu părăsi teritoriul României, a comunica direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar, a exercita funcția de adjunct și să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme.

În perioada iulie 2023 – august 2023, inculpatul PÎRVU IONUȚ-DENIS, în calitatea menționată mai sus, deși avea cunoștință despre faptul că o persoană, inculpată într-un dosar penal, se sustrăgea executării unui Mandat European de Arestare nu a oferit autorităților competente numărul de telefon al acestuia deși coresponda cu persoana respectivă, îngreunând activitățile de urmărire și localizare a inculpatului dat în urmărire.

De asemenea, ofițerul de poliție Pîrvu Denis i-ar fi dat indicații persoanei urmărite să nu vorbească cu o persoană întrucât exista posibilitatea ca terminalele mobile ale acestuia să fie interceptate, astfel încât acesta să fie localizat și arestat în vederea extrădării.

Ulterior, în cadrul unui raport înregistrat la Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița ar fi menționat în mod nereal faptul inculpatul urmărit l-ar fi contactat pe el, iar în cadrul corespondenței cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești ar fi susținut că, în urma verificărilor efectuate, inculpatul care se afla dat în urmărire internațională nu a fost găsit, deși în realitate comisarul șef de poliție Pîrvu Denis deținea informații despre acesta și coresponda cu el”, detaliază DNA.

Articolul precedentMinistrul PNL al Dezvoltării este convins că șeful său de partid „va câștiga Președinția României”
Articolul următorViorica Dăncilă a intrat într-un alt partid: PNCR, noua sa alegere