Sindicatul Europol a postat pe Facebook imagini cu o „autospecială” cu care își desfășoară activitatea angajații Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, acolo unde polițiștii protestează de ceva timp.

Chiar dacă IPJ Constanța este aparent într-un proces de reorganizare după tragedia din vara anului trecut, lucrurile poate stau bine doar pe hârtie, atrage atenția sindicatul.

La IPJ Constanța, polițiștii acuză epuizare, lipsa timpului de refacere a capacității de muncă, lipsa repausului săptămânal, dar și suprasolicitare, astfel că s-a ajuns la proteste. î

Iar ieri, sindicatul a mai dezvăluit și o altă problemă: starea deplorabilă a mașinilor cu care se deplasează polițiștii constănțeni la intervenții!

Colegii noștri ne-au transmis noi imagini cu o astfel de „autospecială” care „îndeplinește” condițiile de deplasare în siguranță pe drumurile publice.

Pe lângă faptul că programul de lucru al acestora este organizat în mod haotic și nu beneficiază de timpul legal destinat refacerii capacității de muncă, atât polițiștii cât și simplii cetățeni, în calitate de participanți la traficul rutier, sunt puși în pericol din cauza managementului pe care oamenii politici din MAI și-au propus să-l promoveze la „Proiectul-pilot IPJ Constanța” și pe care îl vor drept exemplu pentru toate inspectoratele de poliție din țară.

Imaginile sunt grăitoare, neputând să mai punem în discuție aspecte ce țin de așa-zisa „preocupare” pentru sănătatea și securitatea angajaților sau pentru siguranța cetățenilor, atât timp cât la Constanța avem mașini de poliție cu defecțiuni grave la sistemul de frânare, campania electorală fiind probabil mult mai importantă la acest moment.

P.S. Concluziile le puteți trage singuri”, se arată pe pagona Europol.

Articolul precedentLucrări majore de modernizare a infrastructurii de apă în Constanța: 76 km de rețele noi pe 264 de străzi
Articolul următorMinistrul Agriculturii vrea controale ANAF în piețe, pentru a ține „pe loc” prețurile la legume